Dan žalosti u Tuzli: Danas će Amela Čičkušić i njeno dvoje djece biti ispraćeni na vječni počinak

Preporučujemo

Amela Čičkušić, te njeno dvoje djece Amar (2015) i Ajna (2022), koje je u tuzlanskom naselju Stupine u nedjelju ubio Mujaga Čičkušić, a potom izvršio samoubistvo, danas će biti ispraćeni na vječni počinak. 

Dženaza će biti klanjana ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli u 16.45 sati, poslije ikindije namaza, a ukop majke i njeno dvoje djece će biti obavljen na mezarju Izgon. Tehvid će se proučiti poslije ukopa u Čaršijskoj džamiji.   

Amelu i djecu je sjekirom u stanu usmrtio suprug, odnosno otac Mujaga, koji je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj. On se, navodno, nekoliko dana prije nego što je izvršio monstuozni zločin, vratio u Tuzlu. Nakon što je ubio suprugu i djecu, sebi je oduzeo život skokom sa zgrade.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, povodom tragične smrti Amele i njeno dvoje male djece, donio je Odluku o proglašenju 23. maja Danom žalosti na području grada Tuzle.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli. U skladu s danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima tragično stradalih sugrađana.

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić izražava svoje najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece, stoji u saopćenju.

(RTV GD/Oslobođenje)

Najnovije

spot_img