Tehnologija

WhatsApp dobija zaključane razgovore

WhatsApp dobija novu funkciju “Zaključavanje ćaskanja” namijenjenu da olakša privatnost razgovora.

Google uskoro počinje brisati račune, uključujući Gmail i fotografije

Prije nekoliko godina iz Googlea su najavili kako će ukloniti sadržaj iz neaktivnih računa kako bi uštedjeli na mjestu za pohranu podataka, no dok su brisali sadržaj, same račune nisu dirali. Sada su promijenili ploču te su ovaj tjedan najavili kako počinju s brisanjem starih i dugo nekorištenih računa.

Kraj šiframa na Guglu?

Gugl je uveo alternativu lozinkama koju naziva "Passkey" ili pristupni ključevi. Pristupni ključevi omogućavaju korisnicima da se, umjesto uz pomoć lozinke, prijavljuju na različite servise na isti načnin na koji otključavaju svoj uređaj - otiskom prsta, skeniranjem lica ili PIN-om.

Legendarni Winamp se vratio u potpuno novom izdanju

Iako u značajno izmjenjenom izdanju, Winamp je i dalje aplikacija za reprodukciju muzike, ali sada s podrškom za podkast, radio i striming servise, u izdanju koje se možda neće dopasti svima.

Stiže promjena na WhatsAppu za korisnike Androida

Meta priprema još jednu veliku promjenu koja je ovog puta usmjerena samo korisnicima Androida. Podsjetimo, prije nekoliko dana objavljeno je kako WhatsApp razvija novu opciju koja će korisnicima omogućiti šifriranje pojedinačnih razgovara biometrijom ili šifrom te skrivanje tih razgovora tako da se oni neće pojavljivati na popisu ostalih razgovora.

Kako nas mobitel prisluškuje? Stručnjak: “Ako izgovorimo neke ključne riječi…”

Komunikacijski konzultant i IT stručnjak Marko Rakar komentirao je koliko su sigurni naši mobiteli te prisluškuju li nas doista.

Hoće li se zaista ugasiti Facebook i Instagram u Evropi?

Zakon o zaštiti podataka stvara ozbiljne probleme društvenim mrežama. Instagram i Facebook - koji imaju više od nekoliko milijardi korisnika, za sada su relativno sigurni, objašnjavaju stručnjaci. Odluka o ukidanju TikToka pričekaće do maja.

Facebook produžio trajanje Reelsa

Trajanje Facebook Reels-a je sada produženo sa 60 na 90 sekundi, što odražava promjenu koju je Instagram uveo u julu prošle godine.

Instagram uvodi opciju Memory

Instagram trenutno testira zanimljivu funkciju, koja na više sugestivan način korisnike podsjeća na opciju arhiviranja sadržaja.

Tri razloga zbog kojih vam se baterija mobitela brzo prazni

Prazna baterija u sitauciji kada smo vani ili nam je mobitel prijeko potreban može biti prilično frustrirajuća situacija. Ponekad vam se možda čini da se baterija prebrzo isprazni.

Microsoft prestaje da prodaje Windows 10

Kao dio gašenja podrške za Windows 10 Home i Pro, Microsoft će prekinuti prodaju online licenci za ovaj operativni sistem.

Whatsapp uvodi novu opciju za situacije kad nemate interneta

Aplikacija za izravnu razmjenu poruka WhatsApp uskoro će omogućivati korisnicima da se povežu putem proxy poslužitelja kako bi mogli ostati na mreži ako je internet blokiran ili poremećen.

Samsung Galaxy S23 će imati najmanje 256 GB memorije

Samsung uvodi važnu promjenu dolaskom Galaxy S23 linije smartphonea, a ona se odnosi na memoriju koja će sadržavati najmanje 256 GB memorije.

Ako imate ove telefone, zaboravite na WhatsApp od 31. decembra

Svake godine WhatsApp ukida podršku za neke uređaje, koje smatra zastarjelim. Ove godine, popularna aplikacija će prestati da funkcioniše na gotovo 50 telefona.

WhatsApp uvodi novost koju će svi masovno koristiti

Aplikacija WhatsApp neprestano proširuje svoje značajke za razmjenu izravnih poruka, poziva i ostalih mogućnosti. Najnovija značajka bi mogla razveseliti mnoge korisnike i zvat će se Message Yourself.

Korisnici Instagrama biće zaštićeni od fotografija golih osoba

Korisnici "Instagrama" uskoro neće dobijati poruke na kojima su fotografije golišavih osoba, već će sami moći da odluče da li će takve fotografije pogledati ili ne.

Upozorenje iz Googlea: Hitno ažurirajte Chrome!

Google je svojim korisnicima preporučio da što prije ažuriraju Google Chrome zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična.

Najčešće greške koje uništavaju mobitele i drugu elektroniku, a mnogi ih prave

Životni vijek pametnih telefona je između dvije i deset godina, a koliko će vam doista potrajati, ovisi o tome kako ćete ga koristiti.

Korisnici WhatsAppa će moći postaviti govornu poruku kao status

WhatsApp je postao poznat po svojim čestim i korisnim nadogradnjama, korisnici su nedavno dobili emoji reakcije, a sada se sprema još jedna važna promjena.

Zbogom Internet Explorer: Microsoft danas gasi 27-godišnji web preglednik

Kompanija Microsoft najavila je za danas povlačenje 27-godišnjeg Internet Explorera, najstarijeg web pretraživača ove kompanije.

Najnovije