Tehnologija

Google Maps dobija pregršt novih funkcija

Neki Google programi već podržavaju sve češće korišćenu tehnologiju generativne vještačke inteligencije (Generative AI), a sada je red došao da se ona primjeni i na Google Maps.

Šta znači zelena lampica u vrhu telefona

Možda ste, dok koristite neke aplikacije, primjetili malu zelenu ili narandžastu tačku kako sija na vašem ekranu. Evo šta ona znači.

Deset stvari koje nikada ne biste trebali dijeliti na društvenim mrežama

Dok mnogi ljudi ne objavljuju previše informacija na društvenim mrežama kako bi zaštitili svoju privatnost, većina nas objavljuje više nego što bismo trebali.

Imate li na mobitelu jednu od ovih 13 aplikacija odmah ih obrišite

Ako koristite android uređaj provjerite imate li neku od sljedećih aplikacija i odmah je deinstalirajte sa svog mobitela.

WhatsApp uvodi veliku promjenu: Korisnici više neće moći vidjeti brojeve telefona?

WhatsApp je do sad za povezivanje korisnika koristio njihov broj telefona ili QR kod koji su korisnici mogli skenirati kako bi se povezali i mogli si slati poruke. No, u WhatsAppu rade na još jednoj opciji koja bi povećala sigurnost korisnika, ali i omogućila lakši pronalazak i njihovo povezivanje.

Meta ukida opciju na Instagramu i Facebooku

Korisnici Instagrama više neće moći da šalju poruke kontaktima sa Facebooka, proizilazi iz najnovijih ažuriranja stranica podrške kompanije Meta.

Gugl gasi stare i neaktivne račune

Gugl će od 1. decembra brisati sve stare i neaktivne Gugl račune, odnosno one koji nisu korišteni najmanje dvije godine.

WhatsApp će prestati raditi na ovim telefonima: Provjerite je li vaš na spisku

S vremena na vrijeme WhatsApp objavi popis uređaja kojima više neće pružati podršku, odnosno na kojima ta popularna aplikacija više neće raditi.

Evo kako možete da prepoznate da li vam prisluškuju telefon

Hakeri su uvijek korak ispred gotovo svega i veoma lako mogu da saznaju sve o vašem životu, a evo nekoliko znakova koji će vam otkriti da li vas neko prati.

iPhone korisnicima je dostupan iOS 17: Evo koje novitete donosi

Baš kao što je to i najavio na predstavljanju iPhone 15 serije, Apple je juče na sve podržane iPhone uređaje isporučio najnoviju iOS 17 nadogradnju.

Meta ukida aplikaciju Messenger Lite na Androidu

Kompanija Meta je odlučila ukinuti aplikaciju Messenger Lite namijenjenu uređajima koji koriste operativni sistem Android.

WhatsApp konačno omogućio slanje fotografija visoke rezolucije

WhatsApp je izuzetno popularna aplikacija, no korisnici zamjere činjenicu da je smanjuje veličinu, rezoluciju i kvalitet fotografija, što je itekako vidljivo. No, ova mana konačno postaje prošlost.

Android telefoni sada mogu da otkriju da li nas neko prati

Android telefoni će automatski, ali i ručno moći da skeniraju okolinu kako bi pronašli nepoznate uređaje za praćenje.

Nemojte raditi ove pogreške pri punjenju mobitela: Skraćujete mu vijek trajanja

Korištenje mobitela postala je naša svakodnevica, ali tokom upotrebe povećava se broj smetnji i oštećenja na mobitelu.

WhatsApp uvodi novi način slanja poruka

WhatsApp je počeo s testiranjem nove opcije koja će korisnicima omogućiti još jedan način komunikacije. Riječ je o opciji slanja videoporuka kakva već postoji na nekim konkurentskim društvenim mrežama i komunikacijskim platformama poput Snapchata i Telegrama.

WhatsApp dobija zaključane razgovore

WhatsApp dobija novu funkciju “Zaključavanje ćaskanja” namijenjenu da olakša privatnost razgovora.

Google uskoro počinje brisati račune, uključujući Gmail i fotografije

Prije nekoliko godina iz Googlea su najavili kako će ukloniti sadržaj iz neaktivnih računa kako bi uštedjeli na mjestu za pohranu podataka, no dok su brisali sadržaj, same račune nisu dirali. Sada su promijenili ploču te su ovaj tjedan najavili kako počinju s brisanjem starih i dugo nekorištenih računa.

Kraj šiframa na Guglu?

Gugl je uveo alternativu lozinkama koju naziva "Passkey" ili pristupni ključevi. Pristupni ključevi omogućavaju korisnicima da se, umjesto uz pomoć lozinke, prijavljuju na različite servise na isti načnin na koji otključavaju svoj uređaj - otiskom prsta, skeniranjem lica ili PIN-om.

Legendarni Winamp se vratio u potpuno novom izdanju

Iako u značajno izmjenjenom izdanju, Winamp je i dalje aplikacija za reprodukciju muzike, ali sada s podrškom za podkast, radio i striming servise, u izdanju koje se možda neće dopasti svima.

Stiže promjena na WhatsAppu za korisnike Androida

Meta priprema još jednu veliku promjenu koja je ovog puta usmjerena samo korisnicima Androida. Podsjetimo, prije nekoliko dana objavljeno je kako WhatsApp razvija novu opciju koja će korisnicima omogućiti šifriranje pojedinačnih razgovara biometrijom ili šifrom te skrivanje tih razgovora tako da se oni neće pojavljivati na popisu ostalih razgovora.

Najnovije