Tehnologija

Veliki kvar na Windowsu ruši sisteme u bankama i aerodromima širom svijeta

Pojavljuju se izvještaji o široko rasprostranjenom kvaru Windowsa koji ruši sisteme hitnih službi, banaka, aerodroma i još mnogo toga, piše Forbes.

WhatsApp unapređuje video pozive

WhatsApp radi na tome da unaprijedi iskustvo video poziva za svoje korisnike u budućim ažuriranjima.

Instagram uveo četiri nove funkcije: Cilj da korisnici pričaju jedni s drugima

Platforma Instragram uvela je pregršt novih funkcija za svoje popularne “priče” (Stories), a najvažnija među njima je funkcija “Otkrij” (Reveal) koja omogućava korisnicima da kreiraju skrivene “storije” koje će njihovi pratioci moći da otkriju samo ako zatraže dozvolu od autora putem privatne poruke.

WhatsApp će omogućiti pozivanje korisnika bez pohrane njihovih telefonskih brojeva

Prošle godine se pojavila informacija da WhatsApp razvija funkciju koja će omogućiti korisnicima da šalju poruke osobama čiji broj nije pohranjen u njihovoj listi kontakata, a iako ona još uvijek nije dostupna svima, platforma je započela razvoj nove.

Osnivač Telegrama kaže da će aplikacija premašiti milijardu korisnika

Aplikacija za razmjenu poruka Telegram, jedna od najpopularnijih društvenih platformi, unutar godinu dana će premašiti milijardu aktivnih korisnika mjesečno jer se širi kao "šumski požar", rekao je u utorak milijarder Pavel Durov, osnivač Telegrama.

Mart je bio deseti uzastopni mjesec sa rekordnom temperaturom

Evropski klimatski monitor saopćio je u utorak da je mart bio najtopliji u historiji i deseti uzastopni mesec historijskih vrućina, pri čemu je temperatura na površini mora takođe dostigla “šokantan” novi maksimum.

Nokia 3210 se vraća na velika vrata sa 4G podrškom

Finski proizvođač telefona HMD, koji je, inače, kupio Nokia brend, uskoro predstavlja osam novih uređaja među kojima je i unaprijeđena legendarna Nokia 3210 sa 4G podrškom.

Ako imate manjak memorije na telefonu obrišite ove aplikacije

Postoje neke aplikacije koje ne morate da imate na svom telefonu i koje nepotrebno zauzimaju prostor u memoriji.

Novi virus krade vaše lice: Evo šta može s njim, i kako da se zaštitite

Pojavila se nova vrsta zlonamjernog softvera za pametne telefone - evo šta se zna o njoj i kako da se zaštitite.

Google Maps dobija pregršt novih funkcija

Neki Google programi već podržavaju sve češće korišćenu tehnologiju generativne vještačke inteligencije (Generative AI), a sada je red došao da se ona primjeni i na Google Maps.

Šta znači zelena lampica u vrhu telefona

Možda ste, dok koristite neke aplikacije, primjetili malu zelenu ili narandžastu tačku kako sija na vašem ekranu. Evo šta ona znači.

Deset stvari koje nikada ne biste trebali dijeliti na društvenim mrežama

Dok mnogi ljudi ne objavljuju previše informacija na društvenim mrežama kako bi zaštitili svoju privatnost, većina nas objavljuje više nego što bismo trebali.

Imate li na mobitelu jednu od ovih 13 aplikacija odmah ih obrišite

Ako koristite android uređaj provjerite imate li neku od sljedećih aplikacija i odmah je deinstalirajte sa svog mobitela.

WhatsApp uvodi veliku promjenu: Korisnici više neće moći vidjeti brojeve telefona?

WhatsApp je do sad za povezivanje korisnika koristio njihov broj telefona ili QR kod koji su korisnici mogli skenirati kako bi se povezali i mogli si slati poruke. No, u WhatsAppu rade na još jednoj opciji koja bi povećala sigurnost korisnika, ali i omogućila lakši pronalazak i njihovo povezivanje.

Meta ukida opciju na Instagramu i Facebooku

Korisnici Instagrama više neće moći da šalju poruke kontaktima sa Facebooka, proizilazi iz najnovijih ažuriranja stranica podrške kompanije Meta.

Gugl gasi stare i neaktivne račune

Gugl će od 1. decembra brisati sve stare i neaktivne Gugl račune, odnosno one koji nisu korišteni najmanje dvije godine.

WhatsApp će prestati raditi na ovim telefonima: Provjerite je li vaš na spisku

S vremena na vrijeme WhatsApp objavi popis uređaja kojima više neće pružati podršku, odnosno na kojima ta popularna aplikacija više neće raditi.

Evo kako možete da prepoznate da li vam prisluškuju telefon

Hakeri su uvijek korak ispred gotovo svega i veoma lako mogu da saznaju sve o vašem životu, a evo nekoliko znakova koji će vam otkriti da li vas neko prati.

iPhone korisnicima je dostupan iOS 17: Evo koje novitete donosi

Baš kao što je to i najavio na predstavljanju iPhone 15 serije, Apple je juče na sve podržane iPhone uređaje isporučio najnoviju iOS 17 nadogradnju.

Meta ukida aplikaciju Messenger Lite na Androidu

Kompanija Meta je odlučila ukinuti aplikaciju Messenger Lite namijenjenu uređajima koji koriste operativni sistem Android.

Najnovije