BiH

Poplave u Čeliću napravile ogromnu štetu, u Živinicama strahuju od izljevanja Spreče

Na području općine Čelić sinoć je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog obilnijih poplava koje su zadesile to područje. S druge strane u staju pripravnosti se nalaze i u Živinicama, gdje očekuju izlijevanje Spreče u narednim danima.

U Drinjači u subotu obilježena godišnjica ubistva 87 Bošnjaka

Porodice ubijenih Bošnjaka sa područja Drinjače i okolnih mjesta obilježili su 31.godišnjicu ratnog zločina kada je za jednu noć strijeljano 87 zarobljenih muškaraca iz ovog mjesta.

Određen pritvor Borislavu Gligoreviću, osumnjičenom za silovanja u logoru Liplje

Sud Bosne i Hercegovine, na prijedlog Tužilaštva BiH, odredio je pritvor Borislavu Gligoreviću, osumnjičenom za krivično djelo zločini protiv čovječnosti,  počinjeno tokom 1992. godine u logoru Liplje.

Upozorenje: Velika mogućnost poplava u BiH u narednih tri dana

Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo izdala je važno saopštenje za sve nadležne subjekte, institucije i stanoviništvo. Iz te su agencije nakon sagledanih parametara izdali upozorenje na moguće vanredno hidrološko stanje.

Semberka plasira svoje proizvode na EU tržište

Fabrika Semberka u bijeljinskom naselju Janja pokazatelj je da je moguće oživjeti firme pred gašenjem, učiniti ih uspješnim i zaposliti veliki broj ljudi.

Grujić Rade: Sestru živu zapalili u kući u Liplju, kćerku silovali, komšinice ubili

U nastavku suđenja Radetu Grujiću za zločine počinjene na području Zvornika, tužiteljica je pročitala iskaz svjedokinje koja je u međuvremenu preminula, u kojem je navela da je njena kćerka više puta silovana u Liplju i da joj je sestra živa zapaljena, te govorila i o drugim zločinima.

Vlada TK utvrdila izmjene i dopune Zakona o dopunskim pravima branilaca

Na danas održanoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona (TK) utvrdila je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Na današnji dan: Kalesija prvi grad oslobođen od agresora

Na današnji dan 1992. godine Kalesija je postala prvi grad  u BiH oslobođen od agresora.

Počela prijava učesnika za ovogodišnji “Marš mira”

Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora, istakao je da pripreme za obilježavanje 28. godišnjice genocida teku prema planu.

Obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona

Polaganjem vijenaca i cvijeća ispred sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskoh kantona u Tuzli, a zatim svečanim defileom i obraćanjima u Živinicama, danas je obilježen 22. maj – Dan policije Tuzlanskog kantona. 

U Federaciji BiH 25. maj Dan žalosti zbog godišnjice masakra na Tuzlanskoj kapiji

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je na sjednici u Sarajevu donijela Odluku o proglašenju 25. maja 2023. godine Danom žalosti na području Federacije Bosne i Hercegovine zbog godišnjice masakra tuzlanske mladeži na Tuzlanskoj kapiji 25.5.1995. godine.

Nastavljeno suđenje za ratni zločin u Liplju: Svjedok vidio optuženog u selu

Na suđenju za zločine počinjene na području Zvornika, svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispričao je kako ga je na putu do sela Snagovo zaustavila vojska u selu Liplje, gdje je vidio optuženog Radeta Grujića.

Povratnika Hariza Osmanovića iz Cerske usmrtila freza, porodicu danas posjetio resorni ministar

Povratničku porodicu Osmanović iz naselja Cerska u općini Vlasenica prije nekoliko dana zadesila je tragedija - nosioca ovog domaćinstva Hariza Osmanovića usmrtila je poljoprivredna mašina prilikom obavljanja redovnih poslova.

Poplave u BiH: Situacija u Bihaću prilično ozbiljna, poplavljeno više od 300 stambenih objekata

U poplavljenim opštinama na zapadu Republike Srpske sada se vrši ispumpavanje vode iz stambenih objekata, podrumskih prostorija i dvorišta, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović i dodao da se situacija polako vraća u normalu.

Bećirović traži da Vijeće ministara izdvoji dva miliona maraka za USK i 300 hiljada za Čelić

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je Prijedlog zaključka za pomoć u sanaciji šteta izazvanih poplavama na području Unsko-sanskog kantona i Općine Čelić.

Dreković oslobođen optužbi za ratni zločin protiv civila

Ramiz Dreković je oslobođen optužbi za ratni zločin protiv civila. Ovo je prvostepena presuda Suda Bosne i Hercegovine za bivše komandanta Četvrtog korpusa Armije RBiH.

Razdvojen postupak u predmetu Šemsudin Muminović i drugi

Državni sud je postupak koji se vodi protiv šestorice optuženih za navodni ratni zločin počinjen u periodu od oktobra 1992. do jula 1994. godine nad civilima i ratnim zarobljenicima na području Zvornika, razdvojio u odnosu na prvooptuženog Šemsudina Muminovića.

Bećirović posjetio tuzlanskog muftiju Fazlovića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović jučer je tokom svog prvog službenog boravka u Tuzli posjetio muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića.

Obilježen Dan sjećanja na žrtve genocida u Bratuncu

U povratničkom naselju Pirići kod Bratunca jučer je, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe, obilježen Dan sjećanja na žrtve genocida u tom gradu u periodu od 1992. do 1995. godine.

Decenija najboljeg prijateljstva kompanije Bingo i SOS Dječijih sela u BiH

Najveća bh. kompanija Bingo nastavlja podržavati rad SOS Dječijih sela u BiH. Već deset godina Bingo je najbolji prijatelj porodice SOS mame Amire te će vrijednom donacijom u iznosu od 44.000 KM biti osigurano sve što je tokom godine dana potrebno djeci za sretno i bezbrižno odrastanje dok se dio donacije usmjerava za podršku porodicama Programa jačanja porodica.

Najnovije