BiH

Mijatović: Hitno krećemo u formiranje Vlade Federacije BiH

Kolegij Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjedao je danas u Sarajevu uoči sutrašnjeg sastanka političkih partija udruženih u koaliciju za formiranje državne i federalne vlasti.

Sve spremno za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika

Pri kraju su pripreme za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika, koji će biti održani 5. februara, a jedini kandidat za mjesto gradonačelnika Grada Zvornika je Bojan Ivanović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Ministarstvo odbrane BiH raspisuje konkurse za prijem u Oružane snage BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine polovinom februara raspisaće konkurs za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH, na koji će moći da se prijave zainteresovani između 18 i 27 godina.

Ljekari iz Sarajeva obavili u Potočarima oko 200 besplatnih pregleda povratnika

Ljekari specijalisti iz Sarajeva obavljali su jučer u ambulanti u Potočarima besplatne preglede za stanovnike Srebrenice i Bratunca, a evidentirano je više od 200 ljekarskih pregleda koje su vršili dva radiologa, ginekolog i doktor opće prakse.

Izetbegović: Federalna vlast se ne može formirati bez SDA i DF-a

Federalna vlast se ne može formirati bez SDA i DF-a, izjavio je prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za Faktor. Objašnjava da je sama SDA dobila više glasova nego sve tri stranke Trojke zajedno.

Narednih dana oblačno sa susnježicom, snijegom i niskim temperaturama

Narednih dana u Bosni i Hercegovini meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom.

Poljoprivrednici u FBiH ogorčeni: Četiri umjesto obećanih 42 miliona je šamar za nas

Usvojeni amandman kojim je federalni budžet za poljoprivredu uvećan za četiri, umjesto obećanih i usvojenih na Odboru za poljoprivredu 42 miliona, je ništa drugo nego šamar svim poljoprivrednicima, poručili su iz Udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine.

EU traži da BiH uvede vize Rusiji

Novo Vijeće ministara BiH tek je stupio na dužnost, a već bi se mogao suočiti s prvim izazovom... Naime, kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama" u Delegaciji EU u Sarajevu, EU od BiH traži da kao zemlja kandidat uvede vize za državljane Ruske Federacije.

Sindikat Željeznica FBiH najavio štrajk

Samostalni sindikat izvršnog osoblja željeznica FBiH ragirao je nakon jučerašnjeg usvajanja budžeta FBiH te predloženog amandmana kojim se od Željeznica FBiH uzima 10 miliona KM.

CIK: Svih 19 kandidata za državne ministre i zamjenike ispunjavaju uvjete za imenovanje

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine utvrdila je da svih 19 kandidata za funkcije ministara i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH ispunjavaju uvjete za kandidaturu nakon što je izvršila je provjere, što je još jedan korak ka formiranju novog saziva Vijeća ministara.

U Federaciji BiH dosad uništeno 700 hiljada vakcina protiv korone jer im je istekao rok trajanja

Proces imunizacije protiv koronavirusa u Federaciji BiH je počeo u martu 2021. godine, a od tada do danas je aplicirano milion i 300 hiljada doza. S druge strane, uništeno je njih skoro 700 hiljada, potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Izlila se Drina kod Zvornika, poplavljeni gradska plaža i igralište

Vodostaj rijeke Drine, u poređenju sa jučerašnjim danom, jutros je u znatno velikom porastu i na pojedinim dijelovima njenog toka došlo je do izlivanja iz rječnog korita.

Raspored besplatnog predstavljanja političkih subjekata u programu RTV Glas Drine za prijevremene izbore

RTV "Glas Drine" je za prijevremene izbore 5.februara planirao sljedeći politički program i raspored emisija:

Nivo Drine i Save još daleko od redovne odbrane od poplava

Vodostaji Save i Drine u Semberiji još su daleko od kota u kojima se uvodi redovna odbrana od poplava, rekao je Srni Slaviša Birčaković, samostalni stručni saradnik za organizovanje i obuku struktura Civilne zaštite Bijeljina.

Obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka na području Srebrenice

Udruženja preživjelih žrtava rata i predstavnici demobilisanih boraca Srebrenica obilježili su 30. godišnjicu sjećanja na poginule Bošnjake na tom području u periodu od 16. do 20. januara 1993. godine.

U prošloj godini deminirano više od tri miliona m2 površine u TK, jedna osoba stradala u minskoj nesreći

U toku 2022. godine u Tuzlanskom kantonu, uz primjenu svih metoda deminirano je 3 miliona 630 hiljada m2 što je najbolji godišnji rezultat od početka izvođenja deminerskih radova, navodi se u danas prihvaćenoj Informaciji o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području TK u 2022. godini.

Austrijski mediji: BiH godišnje izgubi jedan cijeli grad

Pod naslovom “Ova balkanska zemlja godišnje izgubi jedan cijeli grad”, austrijski list “Heute” objavio je tekst o iseljavanju iz Bosne i Hercegovine, naglašavajući kako se taj trend i dalje nastavlja.

Bećirović sa Stoltenbergom: BiH će intenzivirati put prema punopravnom članstvu u NATO

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je radni sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u sjedištu NATO-a u Briselu, naglasivši da njegova prva posjeta inostranstvu ima simbolični i strateški značaj, uz poruku da će Bosna i Hercegovina sigurno nastaviti i intenzivirati put prema punopravnom članstvu u NATO.

Fabrika betona INGRAM u velikoj ekspanziji Kompanija sa preko 180 zaposlenih

Kompanija „Ingram“ d.d. Srebrenik je u 2022. godini uspješno kompletirala implementaciju strateškog plana razvoja, sa ciljem uvođenja novih proizvodnih programa, što je vodilo povećanju kvalitete proizvoda, širenju na nova tržišta i suštinskom procvatu kompanije.

U FBiH u novembru 2022. prosječna neto plaća bila 1.161 KM, a bruto plaća 1.800 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za novembar 2022. u Federaciji BiH iznosila je 1.161 KM, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Najnovije