BiH

Utvrđene nepravilnosti u obračunu primanja rukovodećeg osoblja JZU UKC Tuzla

VladaTuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici primila je k znanju Informaciju Ministarstva finansija o izvršenom budžetskom nadzoru po postupku inspekcijske kontrole obračuna, visine i...

Salkić: Napad u Vlasenici rezultat je kontinuiranog širenja netrpeljivosti prema Bošnjacima

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić rekao je danas da je Vlasenica jedan od najeklatantnijih primjera u RS-u gdje se Bošnjaci na svaki način uznemiravaju i gdje ih se pokušava ponovo natjerati da odu sa svojih ognjišta.

U Vlasenici napadnuti povratnici: Ušao je u moju avliju za mnom i razbio staklenu flašu kojom me je porezao

U Vlasenici se jučer dogodio incident kada je napadnut povratnik Amir Ferhatović, ali i njegova porodica. Napadanut je od strane osobe srpske nacionalnosti, a posjekotine su zadobili Amir i Amirova majka.

U cijeloj BiH danas narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura

Narandžasti meteoalarm, koji upozorava na izuzetno opasno vrijeme, danas je upaljen za područje cijele BiH, zbog ekstremno visoke temperature zraka. Bit će sunčano uz umjerenu oblačnost, veoma vruće i sparno.

Od danas zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca

Zakon koji je donio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko zvanično je objavljen u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, što znači da je negiranje genocida od danas zvanično biti kažnjivo.

U Srebrenici postavljeni pa ubrzo uklonjeni plakati kojima se veliča zločinac Mladić

U Srebrenici su jučer osvanuli plakati s likom ratnog zločinca Ratka Mladića. Predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković objavio je ovu informaciju.

Objavljen Konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole u TK

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona je danas raspisalo tekst konkursa/oglasa za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

TK: Najava masovnijeg pristupa vakcinaciji

Mada je epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona još uvijek stabilna, nadležne institucije zadužene za provedbu i kontrolu mjera borbe protiv COVID-19 na današnjem su sastanku razgovarale o pripremama za moguće pogoršanje stanja. Prisutna je niska stopa obolijevanja a proces vakcinacije odvija se prema do sada utvrđenim prioritetnim grupama.

Aplicirajte online i „Osvježite se“ uz akcijsko finansiranje BBI banke

U toku je jedinstvena akcijska ponuda finansiranja koju je Bosna Bank International (BBI) pripremila za građane Bosne i Hercegovine pod sloganom „Osvježite se“.

Sinhroniziranje djelovanja Vlade TK i Vlade FBiH

Dosadašnje aktivnosti, ali i plan sinhroniziranog djelovanja u narednom periodu bile su tema jučeršanjeg susreta delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Tuzlanskog...

Salkić: Slijedi praćenje i podnošenje prijava protiv svakog ko negira genocid

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, rekao je danas da se upornost u traženju pravde i širenju istine bez ikakve sumnje isplati, te da je odluka visokog predstavnika dokaz za to.

Kavazović o Inzkovoj odluci: Nikada ne treba gubiti nadu u Božiju pravdu i dobre ljude

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pozdravio je današnju odluku visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Valentina Inzka, kojom...

Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Vlada TK: Povećanje novčanih podrški i uvedena podrška za plasteničku proizvodnju

Na jučer održanoj sjednici Vlada je donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini.

U BiH stigao još jedan kontingent vakcina iz mehanizma “EU4Health”

Pomoćnik ministra u sektoru za zdravstvo u Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dušan Kojić objavio je jutros da je u Bosnu i Hercegovini...

Državljani BiH imaju pravo boraviti u Hrvatskoj 12 sati kako bi se vakcinisali

Građani Bosne i Hercegovine mogu se vakcinisati u susjednoj Republici Hrvatskoj u županijskim zavodima za javno zdravstvo ili doći na punktove gdje se vakciniše...

Bajramska čestitka kantonalnog premijera Kadrije Hodžića

U povodu nastupajućeg Kurban – bajrama premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku u kojoj se kaže:

Zbog najavljenih obilnijih padavina Vlada TK poziva na oprez

Vlada je danas prihvatila informaciju Kantonalne uprave civilne zaštite, te imajući u vidu narandžasto upozorenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH zbog očekivanih jačih lokalnih pljuskova u narednim danima, Vlada je zatražila od Kantonalnog štaba civilne zaštite, ali i Kantonalne uprave civilne zaštite da u narednim danima povećaju stepen opreznosti i da, u slučaju potrebe, budu spremni na brz odgovor.

Memorijalni centar Srebrenica: Nekažnjivost za genocid rezultat nezainteresovanosti Tužilaštva BiH

Memorijani centar Srebrenica poziva ovim putem glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da predoči javnosti izvještajem o učinjenom napretku ka utvrđivanju odgovornosti za genocid u Srebrenici, postignute rezultate u istragama i procesuiranju odgovornih. Nekažnjivost za genocid u Srebrenici ohrabruje negatore genocida na otvoreno djelovanje protiv žrtava i njihovih porodica.

Proširivanje spektra podrške projektima energijske efikasnosti

Na danas održanoj sjednici Vlada TK se opredijelila za nastavka realizacije i proširivanje lepeze programa podrške projektima povećanja energijske efikasnosti. S tim u vezi...

Najnovije