BiH

Skočić posjetili ministar Ramić i gradonačelnik Zoran Stevanović: Novi asfaltni put će poboljšati život povratnika (FOTO)

Zvorničko naselje Skočić danas su posjetili federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović s predsjednikom Skupštine Mensurom Selimovićem.

Zdravstveni radnici u Tuzlanskom kantonu stupili u generalni štrajk

Zdravstveni radnici u Tuzlanskom kantonu, njih oko 5.000, stupili su jutros u generalni štrajk.

Pale u FBiH: Deset porodica dobilo ključeve stanova

U općini Pale u Federaciji BiH danas su uručeni ugovori korisnicima za deset porodica korisnika kolektivnih, alternativnih smještaja i porodica iz ranjivih kategorija.

Obilježena 30. godišnjica svirepog zločina nad bošnjačkim civilima u Bijeljini

U dvorištu porodice Sarajlić i bijeljinskom naselju Bukreš jučer je obilježena 30. godišnjica svirepog zločina nad bošnjačkim civilima.

Počinje obnova 100 povratničkih kuća u Doboju

Programom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica vrši se obnova i rekonstrukcija stambenih jedinica povratnicima, raseljenim osobama i izbjeglicama, a u Doboju je danas 100 povratničkih porodica potpisalo ugovore o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica.

Uprava policije MUP-a TK: Sigurnosno stanje u kantonu zadovoljavajuće

Danas, 22.9.2022.godine u prostorijama MUP TK-a u Tuzli, održan je radni sastanak proširenog kolegija direktora Uprave policije Dževada Kormana i glavnih inspektora, kojem je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović.

Vlada FBiH danas utvrdila: Po 100 KM za 270 hiljada nezaposlenih građana

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru dopunila je svoju raniju uredbu o pomoći stanovništvu pogođenom poskupljenjima usljed globalne inflacije.

Ramić u Tesliću: Završena rekonstrukcija škole, donirani udžbenici i druga oprema

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica posjetio je OŠ “Dositej Obradović” u povratničkom mjestu Kamenica, gdje je sa direktorom škole Miladinom Gotovcem i predstavnicima povratnika razgovarao o uslovima i načinu funkcionisanja te škole koju pohađa 146 učenika bošnjačke nacionalnosti.

Danas isplata jednokratne pomoći korisnicima boračko – invalidske zaštite

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona danas će izvršiti isplatu jednokratne novčane pomoći u ukupnom iznosu od 424.800 KM, korisnicima boračko-invalidske zaštite koji ostvaruju pravo na novčanu egzistencijalnu naknadu, a zbog značajnog rasta indeksa potrošačkih cijena, u cilju poboljšanja materijalnog statusa u 2022. godini.

U toku su radovi na rekonstrukciji dijela Memorijalnog centra u Potočarima

Bivša fabrika akumulatora u Potočarima sastavni je dio Memorijalnog centra u Srebrenici.

U Srebrenici 15 povratničkih porodica dobilo pomoć za izgradnju stambenih jedinica

Petnaest srebreničkih povratničkih porodica danas je u Srebrenici potpisalo ugovore sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.

Obilježena godišnjica progona Bošnjaka iz Janje

Ispred Atik džamije u Janji danas je obilježena 28. godišnjica progona Bošnjaka iz ove mjesne zajednice u Općini Bijeljina.

Zdravstveni radnici u Tuzlanskom kantonu stupaju u generalni štrajk

Zdravstveni radnici u Tuzlanskom kantonu u ponedjeljak, 19. septembra, stupaju u generalni štrajk, potvrdio je za BHRT Zijad Lafitović, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva Federacije BiH.

Koalicija Pod lupom: Lokalne izborne komisije manipulišu biračkim odborima

Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" predstavila je danas nalaze dugoročnog posmatranja Općih izbora 2022. u Bosni i Hercegovini za period od 25. jula do 11. septembra, koji se odnose na rad lokalne izborne administracije i poštivanje rokova izbornog kalendara, te zabilježenih i prijavljenih izbornih nepravilnosti.

Vlada Federacije BiH uspostavlja program novčane pomoći nezaposlenim u FBiH

Na prijedlog premijera i dopremijerke Federacije BiH, Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu izrazila opredjeljenje za uspostavom programa novčane pomoći nezaposlenim osobama u okviru Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu.

SZZTK: Objavljene liste poslodavaca za program “Posao za sve 2022

Služba za zapošljavanje TK objavila je liste poslodavaca kojiima je odobreno sufinansiranje, koji su na čekanju te lista poslodavaca koji ne ispunjavaju uslove programa „Posao za sve 2022“ objavljenog 03.08.2022. godine:

Ambasada SAD: Bahaćenje Dodika ne može promijeniti činjenicu da RS nije država

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, oglasila se nakon što je Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH izjavio kako prisluškuju američkog ambasadora u BiH, ali i niza drugih izjava. Dodikovo ponašanje su nazvali bahatim.

Eko-zeleni TK: Održan okrugli sto – Edukacija javnosti o temi ”Prevencija od pojave alkohola,duhana i droge”

U velikoj sali kalesijskog BKC-a, u utorak, 13, septembra, održana je ekološka manifestacija u okviru projekta „Pedagoško-psihološke metode u prevenciji od pojave širenja alkohola, duhana i droge“.

Prirodne ljepote okoline jezera Sniježnica prezentirane na naučnom skupu u Zagrebu

Sedmi Hrvatski botanički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem, koji je organizovalo hrvatsko botaničko društvo, održan je u danima od 12. do 14. septembra 2022. godine u Zagrebu.

Članice Pokreta “Majke enklave Srebrenica i Žepa” pisale Milanoviću: Više niste dobrodolšli u Srebrenicu

Povodom javnih istupa predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, članice Pokreta majke neklave Srebrenica i Žepa uputile su mu pismo čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

Najnovije