BiH

SBiH utvrdila kandidatske liste, Mirnes Gušić nosilac liste za TK

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održalo je u petak u Sarajevu 9. redovnu sjednicu na kojoj je utvrdilo kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani 2. oktobra 2022. godine.

Za ”Marš mira 2022” trenutno prijavljeno 1.700 učesnika

Trenutno je oko 1.700 prijavljenih za "Marš mira 2022" Nezuk-Potočari, a svakodnevno pristižu nove prijave učesnika, izjavio je predsjednik Organizacionog odbora "Marš mira 2022“ Amir Kulaglić.

Počinje sanacija Memorijalnog centra u Potočarima, osigurano 2 miliona KM

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem budžeta Vlade Federacije BiH, osiguralo je sredstva za projekat rekonstrukcije bivše fabrike akumulatora u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari.

Radić Pero i ostali: Muža i sinove posljednji put vidjela kod škole u Malešiću

Na suđenju za ratne zločine počinjene na području Zvornika, svjedokinja Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispričala je kako su u maju 1992. godine određeni ljudi odveli nju i njenu porodicu iz kuće u Jusićima kod Zvornika, te da je tada posljednji put vidjela muža i sinove.

Sidran: Da mi je otac podigao ruku za povećanje plaće za 500 KM, pljunuo bih ga u lice

Usvajanjem budžeta za 2022. godinu, između ostalog, obezbijeđeno je povećanje plaće poslanicima, ministrima i drugim zvaničnicima za oko 500 KM.

Rok za podnošenje prijava za glasanje izvan BiH ističe 19. jula

Iz Centralne izborne komisije podsjetili su državljane Bosne i Hercegovine u dijaspori da rok za prijavu za glasanje izvan Bosne i Hercegovine ističe 19. jula.

Otvorena magistralna cesta Neum – Stolac

Magistralna cesta M17.3 Neum – Stolac danas je svečano otvorena i puštena u saobraćaj.

U nedjelju svečano otvorenje novog salona namještaja RILE PROMETA

Svečano otvorenje novog salona namještaja RILE PROMETA.

Ako kupite za 100 KM goriva, državi dajete 38 KM

Cijene goriva u Bosni i Hercegovini konstantno se povećavaju, a time i prihodi po osnovu akciza i putarina na naftu i naftne derivate.

U Srebrenici održana manifestacija “Konferencija beba 2022”

Prigodnim programom u Srebrenici jučer je održana po deseti put manifestacija “Konferencija beba 2022”.

INZ: Proceduri klanja kurbana u najtoplijem dobu godine pristupiti s posebnim oprezom

U prvoj dekadi jula, jednog od najtoplijih mjeseci godine, dakle za nešto više od sedmicu, vjernici muslimani će širom Bosne i Hercegovine, kao i značajnog broja država u svijetu, obaviti vjerski čin klanja kurbana.

Bosanskohercegovačke hadžije boravile na brdu Uhud

Prva grupa bosanskohercegovačkih hadžija posjetila je danas medinske znamenitosti, među kojima i brdo Uhud, gdje se 625. godine odigrao historijski vojni okršaj između tadašnje male muslimanske zajednice u Medini i mekkanskih mnogobožaca.

Zbog toplotnog vala opasnost u cijeloj BiH: Bit će paklena sedmica

Da je u BiH stigao prvi pravi toplotni val ovog ljeta, potvrđuje i narandžasto upozorenje koje je, zbog visoke temperature zraka, ali i ekstremno visoke vrijednosti UV indeksa, jučer izdao Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Odbijen zahtjev ratnog zločinca Milana Lukića za puštanje na prijevremenu slobodu

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) odbio je zahtjev za puštanje na prijevremenu slobodu Milana Lukića, kojeg je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti počinjenog u Višegradu, javlja Birn.

Podrška nauci: Plava Medical Group postaje naučna baza PMF fakulteta

Zdravstvena ustanova Plava Medical Group sa specijalnom bolnicom i poliklinikama na 7 lokacija u BiH, od sada će studentima PMF fakulteta u Tuzli biti naučna baza koja će omogućiti kvalitetnu stručnu praksu, naučni i istraživački rad.

Salkić u Kalinoviku: Danas ova pusta varoš svjedoči da se zločin ne isplati

Na području općine Kalinovik jučer je na nekoliko lokaliteta obilježena 30. godišnjica zločina počinjenih 1992. godine, tokom kojih su ubijena 122 Bošnjaka iz Kalinovika.

Prošlo je 30 godina od egzodusa mještana Kozluka i Skočića (FOTO)

U periodu između 26. i 27. juna 1992. godine, iz naselja Kozluk kod Zvornika deportovana su 1822 bošnjačka civila.

Udruženje poljoprivrednika FBiH pozvalo premijere, ministre, da reagiraju zbog cijena goriva

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH pozvalo je premijere, ministre i načelnike općina u Federaciji BiH da na vrijeme reagiraju zbog velikog skoka cijena goriva.

Počelo podnošenje zahtjeva za elektronske knjižice u TK-a

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona danas je počeo zaprimati zahtjeve za izdavanje elektronskih zdravstvenih legitimacija od poslodavaca kao i od fizičkih lica tj. osiguranika, rečeno je iz ove ustanove. Podnošenje zahtjeva za izdavanje prve elektronske legitimacije je besplatno.

Potpredsjednica Mahmutbegović i ministar Ramić u posjeti općini Vitez

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetili su općinu Vitez, gdje su se sastali sa načelnikom Općine Borisom Marjanovićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Hidajetom Sivrom.

Najnovije