Crna hronika

Četiri osobe prevezene u UKC Tuzla nakon sudara kod Kalesije

Četiri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se oko 19 sati dogodila na Magistralnom putu M-4 u mjestu Gornji Rainci općina Kalesija.

Automobil sletio sa ragionalnog puta Zvornik-Sapna 

Danas oko 10 sati i 30 minuta došlo je do saobraćajne nezgode na regionalnom putu Zvornik-Sapna u mjestu Đulići kada je putničko motorno vozilo sletijelo sa puta i zabilo se u ogradu. Prema prvim nezvaničnim informacijama u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo povrijeđenih, a u vozilo pored vozača nije bilo putnika.

Produžen pritvor Elvisu Ćustendilu, osumnjičenom za ubistvo Amre Kahrimanović

Kantonalni sud Tuzla produžio je pritvor Elvisu Ćustendilu, osumnjičenom za ubistvo Amre Kahrimanović, za još dva mjeseca, potvrdio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Ukrajinci pljačkali bankomate u TK: Izrečena presuda!

Vrhovni sud FBiH je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona objavio osuđujuću pravosnažnu presudu za dva ukrajinska državljana, Dmytro Boiko (42) i Oleksandr Zaitsev (61), zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom računalna prevara i izrekao im kazne zatvora u trajanju od po 6 godina i 10 mjeseci.

Mjesec pritvora mađarskom državljaninu koji je ubio suprugu kod Tuzle

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za mađarskog državljana Erno Szabo-Csaki (50) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo svoje supruge Selme Baluković u njenoj porodičnoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica u periodu od 19. do 21. februara 2024. godine, kada je pronađeno tijelo preminule.

Vrhovni sud FBiH Harisu Haračiću iz Teočaka izrekao kaznu zatvora od 35 godina

Vrhovni sud FBiH je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka i izrekao mu jedinstvenu  kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

Tužilaštvo TK: Još se provjeravaju detalji oko ubistva u Lipnici

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona intenzivno radi na istrazi krivičnog djela ubistva koje se dogodilo jučer u mjestu Lipnica kod Tuzle. U kući je pronađeno tijelo 48-godišnje Selme Baluković, a njen 50-godišnji suprug iz Mađarske sa povredama abdomena.

U Lipnici pronađeno tijelo ženske osobe

U stanu u mjesnoj zajednici Lipnica kod Tuzle danas je pronađeno tijelo ženske osobe čiji su inicijali S.B. i muškarac s teškim povredama stomaka. Na terenu su policijski službenici i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Tragedija u Bihaću: Učenica pala sa prozora osnovne škole

Četrnaestogodišnja učenica pala je u srijedu sa prozora OŠ "Kamenica“ kod Bihaća, potvrđeno je u Upravi policije USK.

Osam mjeseci zatvora za oca dječaka koji je ranio nastavnika u Lukavcu

Općinski sud Lukavac izrekao je prvostepenu presudu Željku Mijatoviću, ocu dječaka koji je ranio nastavnika u Osnovnoj školi Lukavac Grad.

Komšija ga upucao: Ranjeni lovac iz Maglaja prebačen na KCUS

U naselju Brezovi Dani, Općina Maglaj, jučer tokom lova ranjen je lovac H. H. (1977.) iz obližnjeg sela Kopice - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

Elvisu Ćustendilu zbog ubistva Amre Kahrimanović određen pritvor

Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor Elvisu Ćustendilu zbog ubistva Amre Kahrimanović.

Ovo su detalji ubistva: Amru Kahrimanović ubio pijani policajac koji nije vratio službeni pištolj iako je bio na godišnjem

Policajac Elvis Ćustendil (51) ubio je Amru Kahrimanović (52) u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u sklopu tržnog centra u Tuzli. Podsjetimo, Ćustendil uhapšen nedugo nakon izvršenja zločina ispred haustora svoje zgrade.

Tuzlansko tužilaštvo: Elvis Ćustendil u Amru Kahrimanović ispalio nekoliko hitaca iz pištolja

Policajac Elvis Ćustendil ispalio je sinoć u ugostiteljskom objektu u Tuzli više hitaca iz pištolja u Amru Kahrimanović (52) koja je podlegla usljed nanesenih povreda.

Ovo je žena ubijenog Saše Kulišića: Označena je kao glavni izvršilac, prijeti joj doživotni zatvor

Andrea Kajganić (33) označena je kao glavni izvršilac teškog ubistva supruga Saše Kulišića (46) U Doboju, piše Srpska.info.

Tuzla: Žena nakon saobraćajne nesreće palicom razbila taksi vozilo

U tuzlanskom naselju Irac danas je nakon saobraćajne nesreće došlo i do tuče.

Iz Zvorničkog jezera izvučeno beživotno tijelo

Jutros rano izvučeno je beživotno tijelo iz Zvorničkog jezera na obalu u mjestu Divič kod Zvornika. Od jutarnjih časova pripadnici Policijske uprave Zvornik i Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Zvornik pretraživali su jezero, kako bi ranije uočeno tijelo izvukli na obalu.

U Višegradu brutalno pretučen bošnjački povratnik

U Višegradu je brutalno pretučen Bahrudin Gušo, povratnik u naselje Drinsko, potvrdio je za Klix.ba njegov brat Hajrudin Gušo. Njega je pretukao vozač načelnika Višegrada prilikom čega mu je nanio teške tjelesne povrede.

Detalji s ročišta: Kako je Adem Šuman ubio Farisa Pendeka

U Kantonalnom sudu u Sarajevu traje ročište zbog ubistva Farisa Pendeka.

Privedena i kćerka ubijenog Dobojlije, terete je da je ocu sipala lijekove u piće

Policija je privela kćerku ubijenog Dobojlije Saše Kulišića (46), potvrdili su izvori "Nezavisnih novina".

Najnovije