Crna hronika

U Bijeljini uhapšena osoba koja se sumnjiči za ubistvo policajca u Loznici

U Bijeljini je danas uhapšena jedna osoba koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici, javlja RTRS.

Predložen pritvor za Mersada Čokića iz Čelića, osumnjičen za nasilje u porodici

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Mersada Čokića (40) iz Čelića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Kozluk: U Drini pronađeno tijelo jednog utopljenika, za drugim se intenzivno traga

Tijelo jednog od dvojice mušklaraca koji su jučer kasno popodne nestali u rijeci Drini kod Kozluka, pronađeno je, dok se za drugim intenzivno traga, saopćila je Policijska uprava Zvornik. 

Dvojica muškaraca nestala u Drini kod Kozluka

Spasilačke ekipe tragaju za dvojicom muškaraca u rijeci Drini u blizini Kozluka kod Zvornika.

Kantonalni sud u Tuzli: Elvis Ćustendil priznao krivnju za ubistvo

Pred vijećem Kantonalnog suda u Tuzli održano je ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje u predmetu koji se po potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona od 05.06.2024. godine, vodi protiv Elvisa Ćustendila, optuženog za krivično djelo Ubistvo.

Akcija “Šljivice”: SIPA lišila slobode 13 osoba, oduzeta roba u vrijednosti 450.000 KM

U akciji kodnog naziva "Šljivice", pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) slobode su lišili 13 osoba koje su osumnjičene za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina i pranje novca, dok je jedno lice u bjekstvu, saopšteno je iz SIPA-e.

Ispred kuće u Zvorniku ukradena torba sa oko 112.000 KM, uhapšene dvije osobe

Policija iz Zvornika identifikovala je i uhapila dvije osobe koje se sumnjiče da su ispred kuće u tom gradu ukrali  veću količinu novca.

Sniježnica: Izgorio BMW koji se zapalio u vožnji (FOTO)

Na regionalnom putu R456 Priboj-Sapna, u mjestu Sniježnica, sinoć je u potpunosti izgorio automobil marke BMW.

Mediji: Ubio brata i snahu pa zapalio kuću u Sarajevu

U požaru koji se juče dogodio u sarajevskom naselju Širokača u kući su pronađena tri beživotna tijela. Iako uviđaj još uvijek traje, pojavile su se i prve nezvanične informacije o cijelom događaju.

SIPA: Izvršen pretres na području Bijeljine, jedna osoba lišena slobode

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republika Srpska postupili po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini za pretres stana, ostalih prostorija, pokretnih stvari i osoba i privremeno oduzimanje predmeta i naredbi Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina za izvršenje naredbe suda u predmetu kodnog naziva "Kanas".

Tragedija u Tuzli: Radnik pao sa krova i poginuo

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla u ponedjeljak je oko 15.40 časova prijavila službenicima Policijske stanice Istok PU Tuzla da je u prigradskom naselju Dokanj sa objekta u izgradnji pao radnik.

Sudar na benzinskoj pumpi u Srebrenici: Buknuo požar

Opasna situacija se dogodila sinoć u Srebrenici kada su se dva automobila sudarila na benzinskoj pumpi zbog čega je došlo do eksplozije i požara.

Podignuta optužnica protiv policajca iz Tuzle zbog ubistva Amre Kahrimanović

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv policijskog službenika Elvisa Ćustendila, kojeg terete za ubistvo Amre Kahrimanović u Tuzli. Optužnicu je potvrdio i Kantonalni sud u Tuzli.

Pucnjava u Brčkom, ranjeni policajac prebačen na UKC Tuzla

Rano jutros kod Doma zdravlja u Brčkom se dogodila pucnjava u kojoj je povrijeđena najmanje jedna osoba. Kako javljaju lokalni mediji, ranjen je policajac.

Prijedor: Učenik donio u školu bombu bez detonatora

Prosvjetni radnik u područnoj osnovnoj školi u Prijedoru oduzeo je od učenika ručnu bombu, za koju je utvrđeno da ne može predstavljati opasnost jer nema detonator, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

U Ljubuškom pao dio ringišpila, šestoro djece povrijeđeno

- Šestoro maloljetnika povređeno je u Ljubuškom u Hercegovini kada je pao dio konstrukcije ringišpila.

Usljed komplikacija nakon poroda preminula žena iz Gračanice

Dvadesetdevetogodišnja žena iz Gračanice preminula je sinoć usljed komplikacija nakon poroda.

Trostruko ubistvo u Tuzli: Šta su pokazali preliminarni nalazi obdukcije

Prema preliminarnim nalazima obdukcije ubijena Amela Čičkušić (34) imala je veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

Tužilaštvo TK iznijelo nove užasne detalje femicida u Gradačcu: Ženu ubio udarcem sjekirom u glavu

Tužilaštvo TK je objavilo imena ubijene žene i muškarca koji je izvršio samoubistvo.

Kćerka pronašla tijelo žene koji je ubio suprug u Gradačcu

Još jedan stravičan zločin pogodio je sinoć Gradačac kada je Refik Mujedinović ubio suprugu sjekirom, a onda u Srebreniku počinio samoubistvo.

Najnovije