BH Nogomet

Ermedin Demirović zvanično potpisao za Stuttgart

Ermedin Demirović bh. reprezentativac zvanično je prestavljen kao novi fudbaler Stuttgarta.

Zmajevi dobili još jedno pojačanje, Adis Jašić oblači dres BiH

Nakon što je Sergej Barbarez priznao kako će za BiH igrati lijevi bek Sturm Graza Emir Karić (27), još jedan reprezentativac Austrije će obuči dres Zmajeva.

Mersudin Ahmetović okončao karijeru, Sarajevo mu se zahvalilo na društvenim mrežama

Fudbalski klub Sarajevo se na zvaničnoj stranici oprostio od nekadašnjeg napadača Bordo kluba Mersudina Ahmetovića.

Nova sezona Premijer lige BiH: Sarajevo domaćin Slobodi, Željezničar protiv Širokog

U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je obavljeno žrijebanje takmičarskih brojeva uoči nove sezone Premijer lige BiH (Wwin liga).

Miralem Pjanić uskoro potpisuje za novi klub

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (34) ima novi klub. On će u narednim danima potpisati dvogodišnji ugovor s ekipom Al Raed iz Saudijske Arabije.

Sarajevo, Velež i Zrinjski saznali potencijalne protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige

Nakon što su jučer saznali imena protivnika u prvom pretkolu evropskih takmičenja, bh. klubovi danas su saznali imena potencijalnih protivnika ukoliko prođu prve prepreke.

Barbarez: Nisam zadovoljan zbog poraza, ali sam presretan što smo dobili mnogo toga

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Empoliju poražena od domaćina Italije rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Davide Frattesi u finišu prvog poluvremena.

Fudbaleri BiH protiv Italije bez Džeke i Radeljića

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su danas u italijansku Pizu gdje se spremaju za duel s reprezentacijom Italije.

Sloboda se vratila u Premijer ligu BiH

Fudbaleri Slobode nakon godinu dana odsustva vratili su se u Premijer ligu. Tim sa Tušnja je na gostovanju savladao TOŠK rezultatom 0:1, čime je kolo...

Zmajevi će protiv Njemačke igrati u Freiburgu

Reprezentacija Njemačke će 16. novembra u susretu petog kola grupe 3 UEFA A Lige Nacija ugostiti Bosnu i Hercegovinu u Freiburgu.

Vuković otkazao, a Barbarez ekspresno reagovao: Madžid Šošić dobio poziv u bh. reprezentaciju

David Vuković jutros je objavio da se neće odazvati Sergeju Barbarezu za mečeve reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Engleske i Italije, a čini se da je već poznato kome će bh. selektor poslati naknadni poziv.

Barbarez: Primarni cilj je da stvorimo kostur reprezentacije koja će biti duže na okupu

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas je na pres-konferenciji u Nogometnom savez BiH objavio spisak igrača za predstojeće prijateljske gostujuće utakmice protiv selekcija Engleske i Italije, 3. i 9. juna. 

Edin Džeko neće biti na spisku za Englesku i Italiju

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez (51), u četvrtak će saopštiti spisak reprezentativaca za utakmice sa Engleskom i Italijom.

Stupčanica savladala Zvijezdu i prišla lideru Slobodi na dva boda zaostatka

Nogometaši Stupčanice pobijedili su u Olovu u 25. kolu Prve lige FBiH ekipu Zvijezde rezultatom 1:0 i tako nastavili trku sa Slobodom za ulazak...

Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije BiH

Ibrahim Šehić (35) se nakon 14 godina oprostio od dresa reprezentacije BiH.

Jusuf Gazibegović postigao sjajan gol: Pogledajte majstoriju Sapnjaka za Sturm protiv Rapida u Beču (VIDEO)

Bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Gazibegović postigao je spektakularan gol za svoj Sturm protiv Rapida iz Beča u meču austrijske Bundeslige.

Sergej Barbarez je novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš i bivši kapiten Zmajeva Sergej Barbarez imenovan je za novog selektora našeg nacionalnog tima, potvrđeno je za Klix.ba. Odluku o Barbarezovom imenovanju...

Sergej Barbarez blizu preuzimanja reprezentacije BiH

Sergej Barbarez (52) najbliži je da preuzme reprezentaciju Bosne i Hercegovine kao novi selektor, saznaje Reprezentacija.ba.

Džeko: Šteta za mlađe igrače, vidio sam da plaču, zaslužili smo pobjedu koja nažalost nije došla

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije krio razočarenje poslije poraza od Ukrajine u polufinalu baraža, nakon kojeg je BiH propustila posljednju šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Nogometaši BiH večeras u Zenici dočekuju Ukrajinu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici dočekuju selekciju Ukrajine u meču polufinala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Najnovije