Nogometaši BiH večeras u Zenici dočekuju Ukrajinu

Preporučujemo

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici dočekuju selekciju Ukrajine u meču polufinala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Reprezentativci BiH tri dana su se pripremali u Sarajevu i s optimizmom očekuju meč s Ukrajincima te su uvjereni da prvi put mogu izboriti nastup na Evropskom prvenstvu.

Reprezentaciji BiH bit će ovo peti baraž, dosadašnji su bili neuspješni, te se svi nadaju da će se ovaj put radovati.

Selektor Savo Milošević vjeruje da BiH ima snage i kvaliteta da pobijedi Ukrajinu, ali je svjestan težine zadatka.

“Da ne vjerujem da možemo ne bih ni bio ovdje, a vjerujem da isto razmišljaju i igrači. Naravno, moramo biti svjesni da će biti jako težak zadatak, da moramo biti svjesni šta je to što moramo da uradimo da bismo došli u situaciju da pobijedimo. Ja znam da možemo, znao sam i prije utakmice, a na nama je sutra da pokažemo na terenu”, rekao je Milošević.

Kapiten Edin Džeko ističe da je sudeći po utakmicama kvalifikacija Ukrajina favorit, ali da u ovakvim utakmicama nema favorita da se šanse podjednake za obje selekcije.

Ističe kako je važno da se iskoristi ova prilika, koja je vjerovatno i posljednja za pojedine igrače.

Očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da pred našim navijačima od kojih očekuje podršku od početka do kraja meča, možemo doći do pobjede.

Optimisti uoči večerašnjeg duela su i Ukrajinci, čiji selektor Sergiy Rebrov smatra da njegov tim može postići velike stvari, ali da to treba pokazati na terenu.

“Meni nije bitno kako je BiH odigrala kvalifikacije, jer za ovu utakmicu mogu biti spremniji te pokazati da znaju igrati nogomet. Mi smo, međutim, spremni i nećemo imati respekta prema igračima BiH. Moramo se skoncentirati samo na svoju igru i svoj tim”, poručio je Rebrov.

Ukrajina je u kvalifikacijama bila treća, iza Engleske i Italije, ali su imali isti broj bodova kao Italijani – 14, dok je BiH s devet bodova bila tek peta, ali je mjesto u baražu osvojila kroz Ligu nacija B. U proteklim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, nakon 1:1 u Ukrajini, Ukrajinci su u Zenici slavili s 2:0.

Utakmica se igra od 20 sati i 45 minuta na stadionu Bilino polje, a direktan prenos možete pratiti na BHRT-u.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img