Barbarez: Primarni cilj je da stvorimo kostur reprezentacije koja će biti duže na okupu

Preporučujemo

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas je na pres-konferenciji u Nogometnom savez BiH objavio spisak igrača za predstojeće prijateljske gostujuće utakmice protiv selekcija Engleske i Italije, 3. i 9. juna. 

U obraćanju medijima novi selektor bh. tima govorio o novim igračima u odbrani.

Imamo dobar početak, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati. Ideja nam je da treći golman principijelno bude iz bh. lige. Novaci u odbrani su Nikola Katić i Stjepan Radeljić. Dokazali su da imaju kvalitet, igrali su u inostranstvu. Katić igra u Zurichu i pokazuje da je pravi lider, a Radeljić u  Rijeci. Imamo malih problema sa Krunićem, on je još povrijeđen. Volio bih da dođe i bude sa nama. Nadamo se da će Ivan Bašić, biti veliki igrač i koji će nam ostati 10-12 godina u reprezentaciji. Primarni cilj, da se stvori kostur reprezentacije koji će biti malo duže ovdje. Novo lice je i Dženis Burnić, igrač Karsluhea, tip igrača koji nama u ovom momentu vrlo odgovara – kazao je Barbarez.  

Dodao je da će priliku pružiti igračima iz domaće lige.

– Uvijek će igrači iz bh. lige biti nagrađeni, jedan uvijek. Želimo da damo našoj ligi neku nagradu za to što mogu, da igrači imaju motivaciju i da vide da mogu uspjeti iz bh. lige – kazao je Barbarez.

Selekcije Engleske i Italije spadaju u sami vrh svjetskog nogometa, a uprkos toga Barbarez naglašava da se ne boji debakla.

– Da se plašim debakla, ne bih sjedio ovdje. Mi smo ubjeđeni u ove momke i to da imaju nešto. Nije ni prije sve bilo crno. Mi smo dosta analizirati utakmicu protiv Ukrajine, i neke utakmice prije, ima tu i dobrih stvari. Na to se može napraviti neka atmosfera. U reprezentaciji dosta igra momenat ponosa, motivacije – kazao je Barbarez.

Na spisku su za prijateljske utakmice su: golmani: Hadžikić, Pirić, Vasilj; odbrana: Bičakčić, Gazbiegović, Kolašinac, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Bičakčić, Katić, Radeljić, Muharemović; vezni red:Krunić, Tahirović, Huseinbašić, Bašić, Gigović, Varešanović, Hajradinović, Burnić; napad: Džeko, Tabaković, Vuković, Demirović.

Susret sa selekcijom Engleske igrat će se 3. juna u  Newcastleu, dok je duel protiv Italije na programu  9. juna u Empoliju.

Najnovije

spot_img