Zdravlje

Zlatica uništava krompir, paradajz i patlidžan: Evo kako da je uništite bez upotrebe pesticida

Krompirove zlatice štetnici su koji osim krompira mogu uništavati i paradajz i patlidžane. Ako želite imati uspješan vrt, trebali biste ih se riješiti brzo jer mogu uništiti vašu žetvu.

Smršajte brzo bez gladovanja i nezdravih dijeta uz ova dva sastojka

Uvijek je dobro imati recept koji će vam pomoći da brzo napravite napitak za mršavljenje.

Namirnice za zdrav gubitak kilograma

Najbolji način da utičete na svoje zdravlje, ali i liniju, jeste zdrav doručak jer će organizmu pružiti potrebnu energiju da na pravi način započne dan, a u isto vrijeme ćete ubrzati svoj metabolizam i tako izbjeći nagomilavanje neželjenih kilograma.

WHO upozorio na korištenje umjetnih zaslađivača

Umjetni zaslađivači, koji se koriste kao zamjena za šećer u velikom broju proizvoda, ne pomažu u gubitku kilograma i mogu imati ozbiljne posljedice po zdravlje, navodi Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), prenosi AFP.

Bokvica: Biljka koja pomaže pri mršavljenju i odvikavanju od pušenja

Bokvica se ne koristi samo kao prirodna pomoć i sredstvo za iskašljavanje, što joj je vjekovna i najrasprostranjenija upotreba u narodnoj medicini. Pored lista, moguće je konzumirati i seme, a sama biljka upotrebljava se obliku sirupa, čajeva, tinktura i melema.

Niski pritisak može biti fatalan, ovo su prvi simptomi

Hipotenzija ili nizak krvni pritisak može biti prilično nezgodan jer iscrpljuje organizam i ometa obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Za brži i kvalitetniji san – kivi pred spavanje

Grupa stručnjaka različitih svjetskih univerziteta otkrila je da postoji "čudotvorno" voće koje bi moglo da pomogne da brzo zaspite i kvalitetno spavate – kivi.

Dolazi vrijeme alergija: Kako se zaštititi?

Sezona alergije na polen uskoro dolazi, što znači da će mnogi izgledati kao da su prehlađeni.

Zašto svaki dan treba da jedete hurme

Hurme imaju širok spektar zdravstvenih benefita, a smatraju se i najzdravijim voćem! U nastavku vam navodimo pet razloga da ih uvrstite u ishranu.

Ova namirnica pomaže kod anemije, reguliše nivo šećera i snižava pritisak

Bolujete od dijabetesa? Imate čir na želucu ili pak bronhitis? Patite od visokog pritiska? Ova voćka će vas preporoditi.

Četiri pića su najgora za krvni pritisak

Visoki krvni pritisak ili hipertenzija poznat je i pod nazivom naziva i "tihi ubojica" jer u početku oboljeli nemaju nikakvih zdravstvenih problema. Često se otkrije se tek kada nastanu vidljive zdravstvene komplikacije.

Pet benefita koprive: Ona je prava riznica zdravlja

Kopriva je samonikla jestiva biljka. Korisni delovi biljke su list, koren i seme koprive. Popularna je odavnina, pa su je tako Egipćani koristili za tretiranje tegoba izazvane artritisom i bolove u donjem delu leđa.

Znojenje tokom sna može biti znak ozbiljnog zdravstvenog problema

Povremeno noćno znojenje je sasvim uobičajena pojava, ali u pojedinim slučajevima može biti znak ozbiljnog zdravstvenog problema.

Šta se događa sa tijelom ako svako veče pojedete kašiku meda

Ponekad se probudimo usred noći jer je našem mozgu potreban glikogen i podstiče nadbubrežne žlijezde da izbace adrenalin i kortizol iz tijela.

Naizgled bezazleni simptom titranja oka može biti znak puno ozbiljnijih bolesti

Premda je titranje oka najčešće znak umora ili stresa, u nekim slučajevima može biti i znak puno ozbiljnijih bolesti ukoliko problemi traju duže od nekoliko sedmica.

Namirnice koje imaju najviše vitamina D

Vitamin D je veoma značajan nutritivni element, koji jača kosti, utječe na dobro raspoloženje, ali i na zdravlje i funkcionalnost cijelog organizma.

Zašto jabuke ne treba guliti

Još od ranog djetinjstva roditelji su nas upozoravali kako bismo trebali guliti koru s jabuke. Oni su nam, znajući za prisutnost pesticida, željeli najbolje, ali postoje i razlozi zbog kojih ih ne bismo trebali guliti.

11 pozitivnih učinaka crnog čaja

Jeste li znali da crni čaj ima više ljekovitih učinaka od zelenog čaja? Crni čaj često je zanemaren, ali jedna šolja crnog čaja dnevno može imati puno pozitivnih učinaka za vaše tijelo.

Kako prevenirati bolesti u zimskom periodu

Zima je period kada su veće šanse da se razbolimo. Dobro je znati kako najbolje spriječiti takvo stanje: pokrijte nos i lice maramicom tokom kihanja ili kašljanja, često perite ruke sapunom i vodom, posebno nakon kihanja, operite ruke sredstvima za dezinfekciju i izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta.

Brzi recept od prirodnih sastojaka uz koji ćete izliječiti kašalj za nekoliko dana

Kašalj vrlo često prati prehlade i gripe u zimskim mjesecima, a zna biti izuzetno iscrpljujući i bolan, naručito ako ga se ne možete riješiti danima. Javlja se kada nešto iritira vaše disajne puteve.

Najnovije