Lokalne vijesti

OŠ “Sapna” spremno dočekala drugo polugodište (AUDIO)

Nakon zimskog raspusta počela je nastava za sve učenike u osnovnim i srednjim školama na području TK-a.

Održana skuština SRD “Šaran” Teočak

U Teočaku je danas održana redovna Skupština Sportskog ribolovnog društva “Šaran” ,na kojoj je usvojen Izvještaj o radu Udruženja i finanisijski izvještaj za proteklu godinu, te program rada Udruženja i plan prihoda/rashoda za narednu godinu.

Marija Jokić i Nikola Drobnjak najbolji sportisti grada Zvornik u 2022.godini

Kik bokser Nikola Drobnjak i tekvandoistkinja Marija Jokić najbolji su sportista i sportistkinja grada Zvornika za 2022. godinu. Za najbolji klub proglašen je je Džudo i sambo klub „Sokolovi“.

Austrija iz Beča ozvaničila saradnju sa NK “Teočak”

Saradnja između NK "Teočak" i austrijskog i evropskog velikana Austrije iz Beča je ozvaničena, što je potvrđeno i na zvaničnoj veb stranici Austrije.

Narodna kuhinja “Help Others” u Vitinici odgovorila izazovima i potrebama korisnika u prošloj godini (VIDEO+FOTO)

U narodnoj kuhinji Humanitarne organizacije "Help Others" u Vitinici svakodnevno se pripremaju svježi i ukusni obroci koji se dostavljaju korsnicima na kućni prag.

H.O. “Help Others”: Šestočlana porodica demobilisanog borca iz Trnove treba našu pomoć

Humanitarna organizacija "Help Others" pokrenula je apel za pomoć šestočlanoj porodici Bećirović iz Srednje Trnove.

Teočak: U četvrtak promocija knjige “Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije”

Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" Teočak, u saradnji sa Općinom Teočak, organizuje promociju knjige "Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije", autora Admira Lisice.

Zahvaljujući dobrim ljudima Džemila će zimu provesti u toplom domu

Duševno bolesna Džemila Ferhatović (45) iz sapanjskog naselja Doni Zaseok sve do prije nekoliko dana živjela je u uslovima koji nisu bili dostojani čovjeku u 21.vijeku.

Obilježena 31. godišnjica Regionalnog savjetovanja Patriotske lige u Tojšićima (AUDIO+FOTO)

Polaganjem cvijeća i odvanjem počasti šehidima na šehidskom spomen-obilježju u Tojšićima, otvaranjem postavke koja govori o Regionalnom savjetovanju Patiotske lige, te prigodnim programom obilježena je 31. godišnjica od Regionalnog savjetovanja općinskih štabova Patriotske lige sjeveroistočne Bosne u Tojšićima.

Pero Radić i ostali: Optuženi Ristanović joj odveo maloljetnog sina

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Zvornika, svjedokinja Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispričala je kako joj je optuženi Vlado Ristanović odveo sina, čije tijelo je kasnije, zajedno sa posmrtnim ostacima supruga, pronašla u masovnoj grobnici.

U Sapni održana sportska humanitarna akcija “Amele, svi smo uz tebe” (AUDIO+FOTO)

U organizaciji FK "Sapna" i FK "Bosna" Kalesija, u sportskoj dvorani u Sapni sinoć je održan humanitarni turnir za liječenje Amela Hamzića, koji boluje od leukemije.

Načelnik Sapne Zudin Mahmutović za GD: Naš fokus iduće godine bit će na izgradnji proizvodnih pogona

Načelnik Sapne Zudin Mahmutović, u tradicionalnom novogodišnjem intervju za radio Glas Drine, kazao je da je izuzetno zadovoljan godinom na izmaku što se tiče Općine Sapna.

Načelnik Zudin Mahmutović romskoj djeci u naselju Biberovići podijelio paketiće (FOTO)

Načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović danas je posjetio romsko naselje Biberovići i tom prilikom djeci podijelio novogodišnje paketiće.

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Teočak realizovao projekat za srednjoškolce

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Teočak je realizirao projekat “Edukacija i prevencija ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki srednjoškolaca na opštini Teočak“.

Usvojen budžet Općine Sapna za narednu godinu u iznosu od 7 miliona KM (AUDIO+FOTO)

Vijećnici Općinskog vijeća Sapna danas su usvojili budžet Općine za 2023. godinu u iznosu od 7 002 367 KM.

Učenici MSŠ Sapna pripremili i podijelili novogodišnje pakete djeci bez roditeljskog staranja (AUDIO+FOTO)

Već tradicionalno uoči novogodišnjih praznika, učenici MSŠ Sapna su realizovali akciju podjele novogodišnjih paketa djeci koja su u stanju socijalne potrebe.

Ministar Ramić i načelnik Džafić potpisali četiri ugovora o sufinansiranju projekata u Kalesiji

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Kalesija Sead Džafić potpisali su ugovore o udruživanju sredstava za izgradnju infrastrukture u Kalesiji.

Adaptirana dva stana za potrebe žrtava nasilja u porodici

Ovih dana u Nezuku je završena implementacija projekta pod nazivom „Bolje socijalne usluge za ugrožene osobe u BiH“, koji su zajednički finansirali Općina Sapna i njemačka humanitarna organizacija Arbeiter – Samariter – Bund e.V. (ASB).

Potpisan ugovor o nabaci LED rasvjete od centralnog dijela općine Teočak do MZ Bilalići-Uzanovići

Načelnik Općine Teočak Tajib Muminović potpisao je danas ugovor o nabavci LED rasvjete uz regionalnu cestu R456b od Centra općine do Mjesne Zajednice Bilalići-Uzanovići, odnosno do skretanja za naselje Uzanovići.

Najnovije