Lokalne vijesti

Prekinuta utakmica u Sapni: Putnik u veći rang će biti odlučen za “zelenim stolom” (FOTO)

U Sapni je danas igrana utakmica 12.kola III kantonalne lige-grupa Istok, između domaće Sapne i FK Memići.

Ministar Ramić u službenoj posjeti Gradu Zvorniku: Potpisani ugovori sa 66 povratničkih porodica (AUDIO+FOTO)

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u službenoj posjetio Gradu Zvorniku, gdje se sastao sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem i predsjednikom gradske Skupštine Mensurom Selimovićem.

Teočak: Zbog radova sutra će doći do prekida u snabdijevanju vodom

Obavještavaju se građani općine Teočak, da će sutra doć do obustave u snabdijevanju vode od 7 do 18 h, zbog neophodnih radova u postrojenju za preradu pitke vode Janja.

Svečano u Sapni: 18 porodica iz kolektivnih centara uselilo u nove stanove (FOTO/VIDEO)

Osamnaest porodica koje su do sada živjele u kolektivnim centrima i alterentivnim smještajima na području općine Sapna danas je uselilo u stanove u novoizgrađenom stambeno-poslovnom objektu u Sapni.

Sutra useljavanje porodica u 18 stambenih jednica u Sapni

Useljavanjem u nove stambene jedinice u novoizgrađenom stambeno-poslovnom objektu u Općini Sapna, osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 18 porodica.

U toku asfaltiranje puta Klisa-Malešić (FOTO)

Danas su počeli radovi na asfaltiranju lokalnog puta od zvorničkog naselja Klisa do naselja Malešić u dužini od 700 metara.

U Bilalićima postavljeno natkriveno autobusko stajalište

U teočanskom naselju Bilalići, na lokaciji kod šehidskog spomen-obilježja, postavljeno je natkriveno autobusko stajalište.

Volonteri Crvenog križa u saradnji sa službenicima PS Sapna građanima dijelili maske (FOTO)

Crveni križ općine Sapna, danas je u saradnji sa službenicima policijske stanice Sapna, sproveo akciju besplatnog dijeljenja zaštitnih maski građanima u svrhu prevencije i suzbijanja širenja bolesti izazvane koronavirusom.

TK: Važenje aktualnih naredbi produženo do 16. aprila

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada usvojila Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona predložena na današnjoj sjednici štaba, a kojom se usvajaju se naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Borba zvorničkih boraca na Kula Gradu je pravi primjer čuda bosanskog otpora (VIDEO)

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na šehidskom mezarju Kazanbašča i na mezarovima Asima Hadžića i Senahida Hadžića na Kula Gradu, danas je obilježena 29. godišnjica od početka agresije na Zvornik i otpora hrabrih boraca Armije RBiH na Kula Gradu.

Humanitarna organizacija “Help others” Salzburg donirala dvije mašine za čišćenje podova OŠ “Sapna”

Humanitarna organizacija „Hepl Others“ –Salzburg, centralnoj školi Sapna i PŠ Vitinica donirala je profesionalnu mašinu za čišćenje podova.

Danas je Svjetski dan Roma: Težak život romskih porodica i na području općine Sapna (FOTO/AUDIO)

Na području općine Sapna, prema posljednjem popisu stanovništva, živi 39 Roma. Svi oni žive u Biberovićima na području MZ Donji Zaseok.

Povjernik OO SDA Sapna je Midhat Čaušević

Predsjedništvo SDA donijelo je odluku o imenovanju Povjereništva za Općinsku organizaciju SDA Sapna.

Ozvaničen početak radova na izgradnji 20 stanova u Kalesiji (FOTO/VIDEO)

Početkom izgradnje stambenog objekta sa 20 stambenih jedinica u općini Kalesija započinje izgradnja trećeg stambenog objekta na području Tuzlanskog kantona, a u okviru realizacije...

Obilježen Dan MZ Sapna: Sapnjaci su otporom prije 29 godina dali do znanja da se neće predati u ruke agresora (FOTO/VIDEO)

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju i odavanjem počasti poginulim borcima u Mjesnoj zajednici Sapna obilježen je 5. april - Dan MZ, koji je zapravo dan otpora mještana Sapne Jugoslovenskoj narodnoj armiji.

Ministar Ramić posjetio Mahalu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u jednom od prvih povratničkih naselja Mahala.

Fudbaleri Sapne pobjedom otvorili drugi dio sezone

U 10.kolu III kantonalne lige-grupa Istok, fudbaleri Sapne su na domaćem terenu savladali Mladost iz Gornje Tuzle sa 2:0.

Uskoro počinju radovi na “utopljavanju” zgrade MSŠ Teočak i prelasku na grijanje na pelet (AUDIO+FOTO)

U MSŠ Teočak, jučer je izvođač radova uveden u posao utopljavanja zgrade ove škole i prelaska na grijanje na palet, koji se implementira u okviru projekta obnove 18 osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

Uskoro počinje uređenje nekropole stećaka u Sniježnici

U organizaciji Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona su u toku pripreme za početak projekta uređenja nekropole stećaka na lokalitetu „Mezarje“ u Sniježnici, općina Teočak.

Sapanjski vatrogasci sa skromnom opremom štite stanovništvo i imovinu (VIDEO)

Vatrogasnu djelatnost na području općine Sapna već četiri godine obvaljaju vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sapna. Društvo ima sedam vatrogasaca, koji su uvijek spremni za intevreniciju.

Najnovije