Lokalne vijesti

Potpisan sporazum o međusobnoj saradnji pet općina majevičke regije u oblasti civilne zaštite

U okviru svečane ceremonije otvaranja novoizgrađenog Vatrogasnog doma u Čeliću 25.07.2024.god potpisan je Sporazum o međusobnoj saradnji u ostvarivanju zadataka civilne zaštite općina/opština Čelić, Lopare, Teočak, Sapna i Ugljevik.

TDO: Upriličen obilzak spomen obilježja i odavanje počasti šehidima (FOTO)

Manifestacija "Teočanski dani otpora" nastavljena je danas obilaskom svih spomen obilježja i polaganje cvijeća šehidima i poginulim borcima na području općine Teočak, povratničkim mjestima u opštini Ugljevik te u Janji.

August u Teočaku je u znaku manifestacije “Lijepo je doći u svoju čaršiju”: Pripremljen bogat kulturni, zabavni i sportski program (AUDIO)

Ove godine po prvi put u Teočaku će biti održana kulturno-zabavna manifestacija "Lijepo je doći u svoju čaršiju".

Općini Teočak dodijeljeno 293.000,00 KM za uređenje poslovne zone “Janja”

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetnistva i obrta je objavilo Konačnu listu korisnika dijela grant sredstava za 2024.godinu, prema kojoj je Općini Teočak za uređenje poslovne zone Janja odobreno 293.000,00 KM.

Počela rekonstrukcija i sanacija šehidskog spomen-obilježja u Vitinici

Nakon provedenog postupka javne nabavke, protekle sedmice počela je rekonstrukcija Šehidskog spomen obilježja Vitinici.

Počela rekonstrukcija spomen-obilježja na mjestu pogibije narodnog heroja Hajrudina Mešića u Nezuku

Nakon provedenog postupka javne nabavke, ovih dana konačno je počela rekonstrukcija spomen obilježja podignutog na mjestu pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, brigadnog generala Hajrudina Hajre Mešića u Nezuku.

Radovi na sanaciji puta Suplešće-Potkojnica-Kic

Ovih dana počeli su radovi na sanaciji puta Suplešće – Potkojnica – Kic u MZ Kraljevići.

Ekipa “17 zlatnih” Međeđa osvojila memorijal “Sabit Zehić” (FOTO)

U ponedjeljak i utorak, na poligonu OŠ Sapna, odigran je treći memorijalni malonogometni turnir "Sabit Zehić", u znak sjećanja na tragično i prerano preminulog Sabita Zehića iz Nezuka.

U Teočaku sutra malonogometni turnir “Teočanski dani otpora”

U okviru manifestacije "Teočanski dani otpora" na sportskom poligonu OŠ Teočak, sutra će biti odigran 26. tradicionalni memorijalni malonogometni turnir.

U nedjelju tradicionalna vjerska svečanost na lokalitetu dovišta Pašin put – Orlić

Na brdu Orlić, iznad Hajvaza, u nedjelju, 28. jula 2024. godine, održat će se jedanaesta po redu kulturno-vjerska manifestacija Pašin put – Orlić. Vjerski program počinje u 11.30 sati, te će pred podne-namaz na lokalitetu dovišta Orlić biće proučena i dova.

Počela ovogodišnja manifestacija “Teočanski dani otpora” (AUDIO+FOTO)

U Teočaku je danas prijemom zvanica i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Teočak, započela ovogodišnja, 26. po redu, manifestacija "Teočanski dani otpora".

Završen generacijski projekat na stadionu NK Teočak: Stadion u Mumbašićima dobio reflektore (FOTO+VIDEO)

Svečanim puštanjem u rad rasvjete na stadionu u Mumbašićima, jučer je završen, kako je saopćeno iz NK Teočak, historijski i generacijski projekat ovog kluba.

Vlada TK za projekte iz Programa vodnih nakada Općini Teočak odobrila oko 202 hiljade KM

Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2024. godini. Prihod sredstava opće i posebnih vodnih naknada koji pripada Kantonu u 2024. godini procijenjen je u iznosu od 12.861.900 KM.

Vlada TK-a za projekte na području općine Sapna odobrila oko 450 hiljada KM

Vlada TK-a je danas preko Progama vodnih naknada za 2024. godinu putem ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo TK-a odobrila sredstva za četiri projekta koje je kandidovala Općina Sapna u ukupnoj vrijednosti od 449 055 KM.

Sljedeći petak bit će odigran 26. tradicionalni malonogometni turnir u Janjarima

26.tradicionalni noćni malonogometni turnir prijateljstva u Janjarima, odigrat će se u petak 26.jula na školskom igralištu.

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Sapna

Investicijska fondacija Impakt je u proteklih pet godina u saradnji sa 59 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje u BiH realizirala IMPAKT inkubator poslovnih ideja, u kojem je podržano osnivanje i unapređenje preko 500 novih poslovnih poduhvata širom Bosne i Hercegovine.

Utvrđen program ovogodišnje manifestacije “Teočanski dani otpora”

Koordinacioni odbor tradicionalne manifestacije "Teočanski dani otpora" utvrdio je program obilježavanja ovogodišnje manifestacije, koja će početi u utorak 23. jula i trajati sve do nedjelje 28.jula.

Obilježena 32.godišnjica od ratnog zločina nad 67 Teočana u zvorničkom naselju Lokanj (AUDIO)

U Teočaku je jučer prigodnim vjerskim programom obilježena 32. godišnjica od ratnog zločina nad 67 Teočana, koji su sredinom jula 1992. Godine zarobljeni, a potom na najsvirepiji način pobijeni u zvorničkom naselju Lokanj.

U toku radovi na stadionu u Sapni: Sve će biti spremno za spektakl 2.augusta (VIDEO)

Na stadionu u Sapni, završetkom prošle sezone počela je implementacija nekoliko projekata, a najveći i najznačajniji od njih je izgradnja tribine i postavljanje oko 450 plastičnih stolica sa naslonjačima za gledatelje.

U nedjelju će biti obilježena 32. godišnjica od ratnog zločina nad Teočanima u Lokanju

U Teočaku će u nedjelju 14.jula biti obilježena 32. godišnjica od ratnog zločina nad 67 zarobljenih i svirepo ubijenih Teočana u Lokanju.

Najnovije