Vijesti

Vlada TK objavila javne pozive za sportske stipendije i podršku mladima

Vlada TK je objavila javne pozive za dodjelu sportskih stipendija za 2021.godinu i za odabir korisnika u okviru programa podrške mladima. Javni poziv za dodjelu...

“Moja adresa: Srebrenica”: Pozivamo Tursunovića da podnese ostavku

Nakon smjene Ćamila Durakovića sa pozicije predsjednika Skupštine općine Srebrenica, inicijativa "Moja adersa: Srebrenica" je jučer u popodnevnim satima održala vanredni sastanak na kojem je donijela tri zaključka.

Sapna:”Dan jabuke i pekmeza” održan dvanaestu godinu zaredom (VIDEO)

U Sapni je danas u organizaciji MSŠ "Sapna" održana tradicionalna, dvanaesta po redu manifestacija „Dan jabuke i pekmeza“.

Očuh 6-gošinjaka tukao plastičnim crijevom po leđima: Majka plačući molila da ga pusti

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Š. E. iz Visokog zbog počinjenog krivičnog djela nasilje. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko.

Stigla nova pravila za ulazak bh. državljana u Njemačku

Od nedjelje, 12. septembra Bosna i Hercegovina uvjeti kao zemlja visokog rizika.

Francuska: Suspendovano 3.000 zdravstvenih radnika koji nisu vakcinisani

Oko 3.000 zdravstvenih radnika u Francuskoj suspendovano je jer se nisu vakcinisali protiv koronavirusa, izjavio je danas ministar zdravlja te zemlje Olivije Veran.

Općinama i gradovima 30 miliona KM za ublažavanje posljedica pandemije

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, donijela Odluku o raspodjeli novca utvrđenog Budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu finansija  s...

Duraković o izboru Tursunovića: Nismo mogli ući u Salkinu glavu, lični interes je prevladao

Ćamil Duraković, smijenjeni predsjednik Skupštine Općine Srebrenica komentirao je za portal "Avaza" izbor Salke Tursunovića za njegovog nasljednika.  - Jednostavno nismo mogli ući u Salkinu...

Tursunović: Ne znam što su ostali izašli sa sjednice, nisam izdajnik, nema većeg patriote od mene u Srebrenici

Salko Tursunović, novoizabrani predsjednik Skupštine općine Srebrenica, poručio je kako "nikada nije bio izdajnik i da nema većeg patriote od njega u Srebrenici".

Salko Tursunović je novi predsjednik Skupštine opštine Srebrenica: Nisam izdajnik

Salko Tursunović izabran je za novog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, pola sata nakon što je 15 odbornika iz reda srpskog naroda smijenilo dotadašnjeg predsjednika...

Vlada TK: Oko pola miliona KM za podršku sportu

Ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje programa/projekata sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2021. godinu jučer su sa ministrom kulture, sporta...

MSŠ Sapna: Sutra manifestacija “Dan jabuke i pekmeza” (AUDIO)

Menadžment, profesori  i učenici Mješovite srednje škola Sapna vrše posljednje pripreme za ovogodišnju manifestaciju "Dan jabuke i pekmeza", koja će biti održana sutra. Riječ...

Sanirano klizište na dionici puta Sapna- Goduš (FOTO)

Klizište na regionalnom putu R456 Sapna- Priboj, dionica Goduš-Sapna, je sanirano.

Regionalni put Sapna-Priboj uskoro će biti u potpunosti asfaltiran (FOTO)

Nakon što su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi, ovih dana započeli su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dijela puta R456 Sapna-Priboj, u naselju Rastošnica.

U saobraćajnoj nesreći sinoć smrtno stradao 25-godišnjak iz Memića

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u naselju Miljanovci smrtno je stradalo jedno lice.

Iz Pfizera kažu da zaštita vakcine protiv korone slabi nakon 6 do 8 mjeseci

Zaštita od Pfizerove vakcine protiv koronavirusa slabi šest do osam mjeseci nakon druge doze, prema podacima objavljenim u srijedu. U međuvremenu, firma pokušava uvjeriti regulatore da odobre davanje i treće doze.

U Gostilju kod Srebrenice: Vukovi zaklali četiri ovce

Smailu Sandžiću iz Gostilja kod Srebrenice vukovi su opustošili stado ovaca.

Nekoliko policajaca povrijeđeno u Ljubljani, upotrijebljeni suzavac i vodeni top

Nekoliko policajaca povrijeđeno je sinoć u Ljubljani na protestima na kojima su hiljade demonstranata tražile ukidanje mjera protiv koronavirusa i smjenu vlasti.

U prvih sedam mjeseci ove godine u Federaciji BiH pad broja rođene djece

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku u prvih sedam mjeseci ove godine u Federaciji Bosne i Hercegovine rođeno je 8.916 djece što predstavlja pad od 3,3 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Zbog pogoršanja higijensko – epidemiološke situacije pojačavanje inspekcijskih kontrola

Higijensko epidemiološka situacija na području našeg kantona ima trend evidentnog pogoršanja, te se bez dosljednog pridržavanja propisanih higijensko - epidemioloških mjera i bez vakcinacije stanovništva u znatno većem obimu i procentu ne može efikasno boriti protiv pandemije korona virusom, konstatovano je na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja i mjera koje su poduzete protiv pandemije COVID-19.

Najnovije