Vijesti

Utvrđene nepravilnosti u obračunu primanja rukovodećeg osoblja JZU UKC Tuzla

VladaTuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici primila je k znanju Informaciju Ministarstva finansija o izvršenom budžetskom nadzoru po postupku inspekcijske kontrole obračuna, visine i...

Uhapšen na Šepku: Na “hummeru” ukradenom u Njemačkoj prepravio broj šasije i registrovao ga u BiH

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) predali su jučer Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina D. S. iz Srbije, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima prikrivanje, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Salkić: Napad u Vlasenici rezultat je kontinuiranog širenja netrpeljivosti prema Bošnjacima

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić rekao je danas da je Vlasenica jedan od najeklatantnijih primjera u RS-u gdje se Bošnjaci na svaki način uznemiravaju i gdje ih se pokušava ponovo natjerati da odu sa svojih ognjišta.

U Sapni nastavljena vakcinacija stanovništva, iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane da se vakcinišu (AUDIO)

U prostorijama novoizgrađene zgrade za izbjegla i rasljena lica uposlenici Doma zdravlja Sapna danas su nastavili vakcinaciju stanovništa protiv virusa covid- 19. Ni danas nije...

Općina Sapna: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata i učenika generacija (FOTO/AUDIO)

U Općini Sapna danas su potpisani ugovori o stipendiranju studenata i učenika generacija Osnovne i Mješovite srednje škole Sapna za akademsku 2020/2021.godinu.

Omladinci iz sedam država grade kuću povratničkoj porodici Mehić iz Konjević Polja

Povratnička porodica Esada Mehića iz Konjević Polja živi u neuslovnom stambenom objektu sa četvero maloljetne djece.

U Vlasenici napadnuti povratnici: Ušao je u moju avliju za mnom i razbio staklenu flašu kojom me je porezao

U Vlasenici se jučer dogodio incident kada je napadnut povratnik Amir Ferhatović, ali i njegova porodica. Napadanut je od strane osobe srpske nacionalnosti, a posjekotine su zadobili Amir i Amirova majka.

“Križevačke večeri” počinju sutra: U naredna četiri dana igre, pjesme i druženja (AUDIO)

Savjet MZ Križevići u saradnjji sa Udruženjem građana "PIK" i ostalim aktivnim organizacijama na prostoru Križevića organizuje tradicionalne "Križevačke večeri" koje će se održati u periodu od 29. jula do 1. avgusta.

Dom zdravlja Sapna i danas vakciniše građane protiv virusa covid-19

Nešto više od 40 osoba odazvalo se danas pozivu Doma zdravlja Sapna za vakcinaciju, čiji uposlenici od jučer vrše masovnu imunizaciju u prostorijama novoizgrađene zgrade za izbjegla i raseljena lica u Sapni.

U cijeloj BiH danas narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura

Narandžasti meteoalarm, koji upozorava na izuzetno opasno vrijeme, danas je upaljen za područje cijele BiH, zbog ekstremno visoke temperature zraka. Bit će sunčano uz umjerenu oblačnost, veoma vruće i sparno.

Od danas zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca

Zakon koji je donio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko zvanično je objavljen u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, što znači da je negiranje genocida od danas zvanično biti kažnjivo.

Zvornik: Delegacije Vijeća ministara BiH i Srbije potpisale više sporazuma (AUDIO)

U prostorijama Grada Zvornika sastale su se delegacije Bosne i Hercegovine na čelu s ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem i Republike Srbije koju je...

U Sapni u petak promocija knjige “Ja, haški svjedok” Nedžada Avdića (AUDIO)

Promocija knjige "Ja, haški svjedok", autora Nedžada Avdića, koji je preživio strijeljanje na brani Crveni mulj kod Zvornika, bit će održana u petak 30....

DZ Sapna: Do 11 sati se vakcinisalo nešto više od 40 građana

Dom zdravlja Sapna danas je u novoizgrađenoj zgradi za izbjegla i rasljena lica otvorio vrata za sve građane sa područja naše općine, ali i...

U Srebrenici postavljeni pa ubrzo uklonjeni plakati kojima se veliča zločinac Mladić

U Srebrenici su jučer osvanuli plakati s likom ratnog zločinca Ratka Mladića. Predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković objavio je ovu informaciju.

Objavljen Konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole u TK

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona je danas raspisalo tekst konkursa/oglasa za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

TK: Najava masovnijeg pristupa vakcinaciji

Mada je epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona još uvijek stabilna, nadležne institucije zadužene za provedbu i kontrolu mjera borbe protiv COVID-19 na današnjem su sastanku razgovarale o pripremama za moguće pogoršanje stanja. Prisutna je niska stopa obolijevanja a proces vakcinacije odvija se prema do sada utvrđenim prioritetnim grupama.

Aplicirajte online i „Osvježite se“ uz akcijsko finansiranje BBI banke

U toku je jedinstvena akcijska ponuda finansiranja koju je Bosna Bank International (BBI) pripremila za građane Bosne i Hercegovine pod sloganom „Osvježite se“.

Golman Ciriha Alan Omerović: Reprezentacija BiH je moj san (AUDIO)

Mladi golman, devetanestogodišnjia Alan Omerović , čiji su roditelji iz sapanjskog naselja Goduš, prošlog mjeseca produžio je ugovor sa švicarskim velikanom Cirihom, čime je ovaj klub potvrdio da najozbiljnije računa na Omerovića u narednom periodu.

Sinhroniziranje djelovanja Vlade TK i Vlade FBiH

Dosadašnje aktivnosti, ali i plan sinhroniziranog djelovanja u narednom periodu bile su tema jučeršanjeg susreta delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Tuzlanskog...

Najnovije