Vijesti

Tragedija u Janji: Muškarac (49) nastradao u požaru, spavao kada je izbila vatra

Osoba H. T. (49) je smrtno stradala u požaru u ulici Salke Bajrića, u Janji na području Bijeljine.

NK “Teočak” pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za reflektore na stadionu

Nogometni klub Teočak jučer je ozvaničio početak akcije "Osvijetlimo Štirac arenu" tj. postavljanje rasvjete na stadionu u Mumbašićima.

Islamska zajednica: Utvrđena cijena kurbana za 2024. godinu

Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini i ove godine nudi mogućnost  žrtvovanja kurbana za vjernike koji nisu u prilici ovaj obred izvršiti lično u okviru svog domaćinstva.

Nastavljeno suđenje Borislavu Gligoreviću za ratne zločine u Liplju

Na suđenju za zločine na području Zvornika, svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispričao je kako je s Borislavom Gligorevićem držao stražu prema muslimanskim selima.

Neradni dani u FBiH 1. i 2. maj, Delić pozvao poslodavce da poštuju prava radnika

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da se, prema Zakonu o praznicima ("Službeni list SFRJ" broj: 6/73), koji se primjenjuje kao federalni zakon u skladu s Uredbom o preuzimanju i primjeni saveznih zakona, odnosno Zakonom o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom, Prvi maj obilježava kao međunarodni praznik rada tokom dva dana (1. i 2. maja).

Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH: Dokumenti kojima se poziva na rat su falsifikat

Povodom lažnih informacija koje su se pojavile na memorandumima Parlamenta FBiH i radnih tijela Parlamenta a u kojima se poziva na sukobe, rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH poručilo je građanima da ne vjeruju tim informacijama.

U OŠ “Teočak” ove sedmice traje kampanja “Manje ekrana, više života”

U okviru kampanje "Manje ekrana, više života" u Osnovnoj školi "Teočak" održana je radionica za učenike osmih razreda.

Brojnim ekološkim aktivnostima učenici OŠ Sapna obilježili Dan planete zemlje (AUDIO+FOTO)

Povodom obilježavanja Dana planete zemlje, učenici i nastavnici OŠ Sapna danas su organizovali i realizovali niz brojnih aktivnosti.

State Department: SAD s ponosom sponzorira rezoluciju o genocidu u Srebrenici

State Department je za servis Glasa Amerike na bosanskom jeziku obrazložio poziciju Sjedinjenih Američkih Država pred glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) početkom maja.

Otvoren Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja

Investicijska fondacija Impakt je u proteklih pet godina u saradnji sa 59 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje u BiH realizirala IMPAKT inkubator poslovnih ideja, u kojem je podržano osnivanje i unapređenje preko 500 novih poslovnih poduhvata širom Bosne i Hercegovine.

Utvrđen program manifestacije “Dani odbrane Sapne 2024.”

Tradicionalna manifestacija "Dani odbrane Sapne", ove godine će biti održana od 5. do 10. maja.

Ove godine 2.225 državljana BiH ide na hadž: Najmlađi ima pet, a najstariji 87 godina

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ove godine na hadž će otputovati 2225 državljana naše zemlje.

Svjetski dan knjige obilježen u OŠ Teočak

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila svake godine, jer su na taj datum 1616. godine umrli Miguel de Servantes i William Shakespeare.

Potpisan ugovor za sanaciju prošlogodišnjih poplava u Teočaku

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona jučer je potpisan Ugovor sa Općinom Teočak kojim se iz vodnih naknada izdvaja 550.000 KM za regulaciju Salkinog potoka i kanalizacionog kolektora. Projektom je obuhvaćena sanacija posljedica poplava u 2023. godini.

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović primili su danas u posjetu delegaciju Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, koju je predvodio ambasador Julian Reilly.

Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge

U raciji velikih razmjera koja je sprovedena u Bosni i Hercegovini, službenici za provođenje zakona upali su u kuće i kancelarije 23 osobe za koje se sumnja da su dio "užeg kruga" narkobosa uhapšenog u novembru 2022. godine, saopštio je Europol.

OKI Drina savlada bugojansku Iskru

U nedjelju je u sportskoj dvorani u Sapni odigrana utakmica 16.kola Premijer lige BiH u sjedećoj odbojci, u kojoj je OKI Drina iz Sapne sa 3:0 po setovima savladala Iskru Bugojno.

Učenik MSŠ Sapna Malik Husejinović osvojio prvo mjesta na kantonalnom takmičenju za srednjoškolce mašinske struke

Mješovita srednja škola Gračanica u subotu je bila domaćin kantonalnog takmičenja učenicima mašinske struke u kategorijama 2D-Crtanje u AutoCADu, 3D- modeliranje u Solid Worksu, CNC programiranje-glodanje, CNCprogramiranje-struganje.

Parlament dao ‘zeleno svjetlo’ za nacrt zakona kojim se uvodi neradna nedjelja

Kasno sinoć Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini Federacije. 

Vlada TK sufinansira energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas ugovore sa načelnicima općina Doboj Istok, Banovići i Sapna o odobravanju sredstava za sufinansiranje projekata energijski efikasne i ekološke javne rasvjete. Vrijednost sva tri ugovora je 186.000 KM.

Najnovije