Barbarez: Nisam zadovoljan zbog poraza, ali sam presretan što smo dobili mnogo toga

Preporučujemo

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Empoliju poražena od domaćina Italije rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Davide Frattesi u finišu prvog poluvremena.

Nakon utakmice Selektor Sergej Barbarez na press konferenciji je odgovarao na pitanja predstavnika medija.

“Još sam pod emocijama. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe. Igrali smo protiv dvije reprezentacije iz samog evropskog vrha i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekih intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. Ovih osam utakmica koje imamo u ovoj godini su veliko bogatstvo za mladu ekipu i bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan junski termin koji stalno pominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga”, rekao je Barbarez.

Selektor je sumirao i kompletan period od prvog okupljanja, pa do utakmice sa Italijom:

“Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni, da trebamo da znamo gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj i ovoj godini. Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje, ubijeđen sam da ovi momci to mogu. Vidjeli smo šta se sve desilo u ovih deset dana, kakav je razvoj kod svakog pojedinačno i kakva su shvatanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim. Prvi plan je uspio, a to je da ih spojimo, da ih potaknemo da sa više volje i želje igraju za našu zemlju”, poručio je Barbarez.

(RTV GD/N1)

Najnovije

spot_img