Sarajevo, Velež i Zrinjski saznali potencijalne protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige

Preporučujemo

Nakon što su jučer saznali imena protivnika u prvom pretkolu evropskih takmičenja, bh. klubovi danas su saznali imena potencijalnih protivnika ukoliko prođu prve prepreke.

Fudbaleri Borca ukoliko u prvom pretkolu Lige prvaka elimišu albansku Egnatiju u drugom ih čeka težak zadatak, duel sa PAOKOM. Grčki velikan će biti domaćin u prvom susretu koji se igra 23. ili 24. jula, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije.

Sarajevo će u prvom pretkolu odmjeriti snage sa kazahstanskim Aktobem, dok će u slučaju prolaska dalje za protivnika imati Spartak iz Trnave. Bordo tim bi u prvom meču trebao biti domaćin, a sa ovim protivnikom je već igrao u prošlosti.

Kada je u pitanju Velež, mostarski tim u prvom pretkolu igra protiv Intera iz Andore, dok će im protivnik u drugom pretkolu biti grčki AEK, koji je bio i jedan od najtežih mogućih protivnika. Prvi potencijalni meč za Rođene je u gostima, a zanimljivo jeste da su sa AEK-om već igrali u prošlosti i uspjeli ga eliminisati.

Fudbaleri Zrinjskog ove godine startaju iz drugog pretkola, a za protivnika će imati ekipu koja pobijedi u duelu između slovenskog Brava i velškog Connah‘s Quayja. U prvom meču će biti domaćin.

Prvi mečevi drugog pretkola igraju se 25. jula, dok su revanši na rasporedu 1. avgusta. Sve tačne satnice biće poznate do 26. juna.

Najnovije

spot_img