Usljed komplikacija nakon poroda preminula žena iz Gračanice

Preporučujemo

Dvadesetdevetogodišnja žena iz Gračanice preminula je sinoć usljed komplikacija nakon poroda.

Kako je saopćeno iz MUP-a Tuzlanskog kantona, sinoć oko 21.15 sati, Policijska stanica Lukavac je obaviještena od strane SHMP DZ Lukavac, da je u navedenu zdravstvenu ustanovu sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica dovezena žena E.H. (1995.) iz Gračanice, bez znakova života.

“Tom prilikom je dežurni ljekar Doma zdravlja Lukavac konstatovao smrt imenovane. E.H. je zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih ljekara bolnice, u pratnji medicinskog osoblja upućena u JZU UKC Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života iz kojih razloga je prevežena u SHMP Doma zdravlja Lukavac, gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali nažalost, bezuspješno”, saopćili su iz MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji OKP PU Lukavac, a sve dalje radnje, prema uputama tužioca u narednom periodu, preduzimat će istražitelji OKP PU Gračanica, dodaje se u saopćenju.

Iz Tužilaštva TK su saopćili da će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Također su dodali da je iz Opće bolnice Gračanica izuzeta relevantna medicinska dokumentacija.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img