SIPA: Izvršen pretres na području Bijeljine, jedna osoba lišena slobode

Preporučujemo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republika Srpska postupili po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini za pretres stana, ostalih prostorija, pokretnih stvari i osoba i privremeno oduzimanje predmeta i naredbi Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina za izvršenje naredbe suda u predmetu kodnog naziva “Kanas”.

Izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Bijeljine i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela “nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

“Tokom provođenja operativne akcije jedna osumnjičena osoba lišena je slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada te je ispitana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je otpušteno u dogovoru sa postupajućim tužiocem”, saopćeno je iz SIPA-e.

U ovom predmetu u prethodnom periodu ostvarena je intenzivna saradnja sa policijskim organima Republike Srbije, SBPOK-om, zatim sa policijskim i pravosudnim organima Republike Slovenije i Europolom. Tokom rada na predmetu podršku je pružio Centar za provođenje zakona Jugoistočne Evrope – SELEC.

Najnovije

spot_img