Google Maps dobija pregršt novih funkcija

Preporučujemo

Neki Google programi već podržavaju sve češće korišćenu tehnologiju generativne vještačke inteligencije (Generative AI), a sada je red došao da se ona primjeni i na Google Maps.

Korisnici će moći da “ćaskaju” sa svojom aplikacijom, dobijaju detaljnije rezultate pretraga i odgovore na potpitanja koja možda imaju o lokaciji koju traže.

S obzirom na to da je u pitanju najpopularnija aplikacija za navigaciju, i da ima više od milijardu korisnika, vjerovatno će korišćenje generativne vještačke inteligencije samo dodatno doprinijeti popularnosti koju Google Maps već ima.

Kako će ove inovacije izgledati, objasnila je Mirijam Danijel, potpredsjednica Google Mapsa, u objavi na blogu.

“Recimo da idete u San Francisko, i da imate na raspolaganju nekoliko sati tokom kojih hoćete da obiđete antikvarnice. Samo recite to Maps aplikaciji, i naši AI modeli će analizirati sve radnje zajedno sa slikama, ocenama itd, kako bi vam dali najbolji prijedlog”, rekla je Danijel.

Rezultati će biti kategorizovani – u primjeru iznad, mogu se poređati po tome da li je u pitanju prodavnica garderobe, ploča ili nečeg trećeg, a mogu se pogledati i foto galerije koje bolje objašnjavaju o čemu se tačno radi.

Takođe, možete da pitate Google Maps i potpitanja, na primjer da vam aplikacija preporuči mjesto gdje možete da jedete, ali da je atmosfera ista kao u radnjama iz prethodne pretrage. U ovom slučaju, recimo, rezultat bi bili neki starinski restorano ili nešto slično, prenosi b92.

Najnovije

spot_img