U toku završeni radovi na asfaltiranju puta u Vitinici (VIDEO)

Preporučujemo

Ovih dana u toku su završni radovi III-faze sanacije lokalnog puta u MZ Vitinica, dionica od naselja Han prema centralnom dijelu ove mjesne zajednice, odnosno prema školi, u dužini od oko 860 m.

U prvoj fazi radova koja je završena prošle godine izgrađen je kolektor oborinskih voda čime su onemogućena oštećenje kolovoza usljed većih padavina dok se u drugoj faza radilo na proširenju kolovoza i izgradnji pješačke staze s čim je sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno učenika područne osnovne škole u Vitinici, znatno poboljšana.

U trećoj i završnoj fazi radova čiji završetak se očekuje tokom dana, vrši se prostirka asfaltne podloge a centralni dio Vitinice će dobiti modernu saobraćajnicu koja će znatno olakšati saobraćajnu komunikaciju građana ove mjesne zajednice ali i mještana Kovačevića te povratničkih mjesta Jusići i Kozluk.

Treću fazu radova, kao i prethodne dvije faze, izvodi građevinsko preduzeće d.o.o. „Izgradnja“ Teočak. Ukupna vrijednost projekta iznosi 617.888,30 KM a sredstva za njegovu realizaciju u iznosu od 320.152,26 KM obezbjedila je Vlada Tuzlanskog kantona, dok je Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona u realizaciji ovog projekta učestvovala sa 199.927,00 KM a Fond za povratak pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH sa 97.709,04 KM.

Najnovije

spot_img