Kolašinac heroj Atalante: U potpunosti smo zaslužili trofej!

Preporučujemo

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac sinoć je osvojio prvi evropski trofej u karijeri nakon što je sa svojom Atalantom pregazio Bayer Leverkusen sa 3:0 u finalu Evropske lige.

Utakmica u Dublinu je, iznenađujuće, bila jednosmjerna ulica od početka do kraja, a naš fudbaler je odigrao izvanredan meč u prvih 45 minuta. Nažalost, na startu drugog dijela igre je morao izaći iz igre zbog povrede.

Nakon završetka susreta, Kolašinac je za Canal+ dao svoje viđenje utakmice u kojoj je Atalanta osvojila prvi evropski trofej u klupskoj historiji.

“Bila je fantastična utakmica. Od prve minute smo pokazali da želimo pobjedu i bili smo odlično pripremljeni na sve. Pristup je bio sjajan, trener nam je rekao šta da radimo i da možemo biti opasni ako budemo oprezni. Tako je i bilo”, započeo je Kolašinac, pa dodao:

“Uvijek je posebno igrati u finalu. Svakako, Leverkusen je bio veoma jak ove sezone, bez ijednog poraza. Ali, finale je 90 ili 120 minuta. Znali smo s kim igramo i da ćemo imati svoju šansu. Na kraju, trofej smo osvojili potpuno zasluženo i jako smo sretni zbog toga”.

Najnovije

spot_img