Zildžić sklopio sporazum o priznanju krivice, biće osuđen na kućni pritvor

Preporučujemo

Poslanik u parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Salko Zildžić, koji je uhapšen u Srbiji, sklopio je danas sporazum o priznanju krivičnog djela sa Višim tužilaštvom u Užicu, koji predviđa izricanje kazne od godinu dana kućnog pritvora, potvrđeno je za BHRT.

Zildžićev advokat Ljubiša Radulović rekao je kako se očekuje da će sporazum potvrditi Viši sud u Užicu, nakon čega bi trebalo da bude pušten iz pritvora. 

Kaznu kućnog pritvora, prema Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine, on može otkupiti, naveo je Radulović.

Zildžića su 18. septembra na graničnom prelazu Bajina Bašta uhapsili pripadnici Granične policije Srbije nakon što su u njegovom automobilu pronašli pištolj sa dva okvira i municijom. 

Više javno tužilaštvo u Užicu tada je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Salka Zildžića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija’.

Ranije je objavljeno da je kod Zildžića pronađena i počasna legitimaciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), međutim njegov advokat je rekao da u se predmetu  legitimacija ne pominje.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img