U MSŠ Teočak održan okrugli sto i predstavljanja projekta „Međugeneracijska solidarnost“ (FOTO)

Preporučujemo

Jučer je u prostorijama JU Mješovite srednje škole Teočak održan je okrugli sto u povodu predstavljanja projekta „Međugeneracijska solidarnost“.

Učešćem na 2.Zajedničkoj UPSHIFT radionici za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, koja je održana u Šapcu od 15. do 17.04.2024.godine učenici JU MSŠ Teočak osvojili su grant za realizaciju projektnih aktivnosti.

UPSHIFT radionice usmjerene su na mladekoji primjećuju probleme u svojim lokalnim zajednicama i žele pronaći rješenja za iste. Učenici MSŠ Teočak bavili su se pitanjem poboljšanja kvaliteta života starih ljudi u opštini Teočak. Istovremeno žele potaknuti mlade iz opštine Teočak na aktivizam i volonterizam.

Prva aktivnost planirana projektom je predavanje „Zdravo i aktivno starenje“ uz besplatne preventivne preglede (mjerenje pritiska i razine šećera) u saradnji sa Domom zdravlja Teočak i Crvenim križem Teočak. Predavanje će se održati u prostorijama JU MSŠ Teočak, u utorak 21.maja, s početkom u 11.00 sati.

Pozivamo sve zainteresovane stare i mlade-volontere da nam se pridruže na predavanju u zajedničkom učenju i druženju!

UPSHIFT je inovativni program kreiran od strane UNICEF-ovog Ureda za inovacije koji kombinuje vodeće pristupe za razvoj, društvenu inovaciju i preduzetništvo kako bi se osnažili omladina i adolescenti da postanu društveni inovatori i preduzetnici.  UPSHIFT u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u BiH.

Najnovije

spot_img