Fudbaleri Teočaka i Rudara iz Ugljevika zajedno trenirali u Mumbašićima: Potpisan i Memorandum o saradnji i zajedničkom djelovanju (FOTO)

Preporučujemo

Članice i članovi nogometnih klubova iz Teočaka i Ugljevika, okupljeni u koaliciji udruženja „Društvo bez predrasuda“ na edukativan, zdrav i zabavan način obilježili su Međunarodni dan mira zajedničkim treningom na novouređenom stadionu i edukativnom radionicom o važnosti međukulturalne razmjene, naglašavajući važnost mira i očuvanje zdravlja kao globalni interes.

Da se u sportu timski pobjeđuje pokazuju zajednički treninzi i nastupi mladih fudbalera iz Ugljevika i Teočaka. Fudbal nas spaja, razvija humanost, pomaže nam da prevaziđemo predrasude, unaprijedimo zdravlje i duh, da budemo bolji ljudi i podstičemo mir.

Fer i poštena igra jedina je ispravna opcija u sportu i društvu, poručili su najmlađi članovi koalicije.

Sva današnja sportska nadmetanja puna žara, energije, vapaja za uspjehom na kraju bi trebala da se završe jednim mirnim i lijepim gestom, toplom porukom, a to je pružiti ruku protivniku i odati poštovanje. Mladi sportisti iz Teočaka i Ugljevika danas su naučili mnogo, a ovo je samo nastavak saradnje, za koju ćemo nastojati da postane tradicija.

Naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini, United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu.

Najnovije

spot_img