Miralem Pjanić uskoro potpisuje za novi klub

Preporučujemo

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (34) ima novi klub. On će u narednim danima potpisati dvogodišnji ugovor s ekipom Al Raed iz Saudijske Arabije.

Miralem Pjanić je krajem ovog ljeta napustio Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nakon dvije godine saradnje. Bilo je priče o povratku u evropski fudbal, no od toga neće biti ništa.

Iskusni 34-godišnji fudbaler karijeru će nastaviti u redovima ekipe Al Raed iz Saudijske Arabije. S ovim timom je bh. veznjak dogovorio saradnju do ljeta 2026. godine.

Pjanić će u narednim danima obaviti ljekarske preglede, potpisat će dvogodišnji ugovor, te će biti predstavljen navijačima ovog tima. Finansijski detalji za sada nisu poznati, ali su sigurno milionske cifre u pitanju.

Al Raed je prošlu sezonu u prvenstvu Saudijske Arabije okončao na skromnom 12. mjestu. S klupe ga predvodi hrvatski stručnjak Igor Jovićević.

U redovima ovog kluba igra nekoliko internacionalaca. Nisu to velika imena, pa će Pjanić biti apsolutna zvijezda unutar kluba.

(RTV GD/vijesti.ba)

Najnovije

spot_img