Obrađeno 97,51% glasačkih listića, ponovno prebrojavanje u nekoliko bh. opština

Preporučujemo

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine obradila je do sada 97,51 odsto glasačkih listića za izbor Skupština opština i gradova u Republici Srpskoj, opštinska i gradska vijeća u Federaciji BiH i Skupštinu Brčko distrikta.

Zbog velikog broja žalbi, pristiglih na adresu CIK-a BiH, glasovi se ponovo broje u Srebrenici, a prebrojavanje je u toku i u sarajevskim opštinama Novi Grad i Ilijaš.

U Srebrenici još nisu kompletirani izborni rezultati jer je Centralna izborna komisija BiH, zbog žalbi, naložila ponavljanje brojanja glasačkih listića sa biračkih mjesta u osnovnim školama u Potočarima i Srebrenici.

Za sada vodi kandidat Koalicije “Zajedno za Srebrenicu” Mladen Grujičić sa više od 2.300 glasova razlike, u odnosu na protivkandidata iz SDA Alije Tabakovića.

Ponovno prebrojavanje vrši se i u Opštini Novi Grad Sarajevo gdje, prema neažuriranim podacima CIK-a, kandidat za načelnika SDA, aktuelni načelnik Semir Efendić, vodi sa više od 600 glasova razlike u odnosu na protivkandidata sarajevske “Četvorke” Adnana Delića.

Iz “Četvorke” su poručili da se u ovoj opštini sprema izborna krađa.

U Opštini Ilijaš ponovo se broje glasovi iz ukupno sedam vreća, od kojih je jedna za načelnika opštine, dok su šest za gradsko vijeće.

Kandidat “Četvorke” Amar Dovadžija i dalje vodi sa razlikom od 43 glasa, u odnosu na protivkandidata iz SDA, aktuelnog načelnika, Akifa Fazlića.

Dovadžija tvrdi da će razlika ostati takva, te da je on pobijedio, a iz SDA poručuju da ne treba prerano da se raduje, jer još nisu prebrojani glasovi mobilnih timova, Kovid tima, kao i glasovi iz inostranstva.

Najnovije

spot_img