Oni bi trebali predstavljati BiH na Svjetskom MOS takmičenju, ali za odlazak nemaju finansijskih sredstava

Preporučujemo

Sa ciljem unaprijeđenja znanja srednjoškolaca i studenata u osnovnim informatičkim alatima realizovano je drugo IT takmičenje Microsoft Office Specialist 2018 koji organizuje Katedra za Menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Takmičenje je održano na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, dana 03. juna ove godine.

Finalnom takmičenju prethodio je set pretkvalifikacijskih takmičenja gdje su odabrani najbolji srednjoškolci i studenti i pozvani da svoje vještine odmjere sa vršnjacima iz čitave BiH.

Pobjednik takmičenja, Almedin Beganović, i drugoplasirani Tarik Džambić će imati priliku predstaviti Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom MOS takmičenju koje će biti održano u periodu od 29. jula do 1. augusta na Floridi, SAD.

“Imajući u vidu da Elektrotehnička škola u Tuzli nema sredstava da pošalje učenike u USA, te činjenicu da moraju imati pratioca. Htio sam Vas zamoliti da ukoliko ste u mogućnosti da nam malo pomognete i uputite nas na neke institucije koje bi eventualno mogle da nam pomognu. Sredstva koja nedostaju su u iznosu od oko 8.000KM. Takodje želim napomenuti da su učenici slabog imovinskog stanja, Almedin nema majku, dok Tarikov otac nema stalno zaposlenje. Sve to je nekako mene lično ganulo, tako da pokušavam na sve moguće načine da pronadjem donatora ili grupu ljudi koja bi bila u stanju da pomogne ovim divnim i fantastičnim momcima koji definitivno zaslužuju šansu. Mi znamo da će dostojanstveno predstaviti boje naše Domovine i da ćemo svi zajedno biti ponosni na njih”, napisao je profesor Selmir Dadanović u dopisu koji je stigao u našu redakciju.

Račun na koji se može izvršiti uplata je kod Raiffaisen banke pod brojem 1610250000000047 sa naznakom “donacija za put na svjetsko IT takmičenje”

Najnovije

spot_img