Počinju radovi na rekonstrukciji i sanaciji puta Nezuk – Dugi Dio

Preporučujemo

U skladu sa nedavno potpisanim Ugovorom o izvođenju radova na rekonstrukciji i sanaciji lokalnog puta „Nezuk – Dugi Dio“ (I – faza), predsatvnici Općine Sapna na čelu sa općinskim načelnikom Zudinom Mahmutovićem, predstavnikom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i preduzeća Izgradnja d.o.o. Teočak, jučer su izvršili obilazak ugovorene trase puta, čime je zvanično izvšeno uvođenje izvođača u posao.

Radi se o dijelu lokalnog puta u dužiniod oko 1.000 metara, dionica od Nezuka prema Dugom Dijelu do entitetske linije, na kojoj će se izvršiti potpuna sanacija, rekonstrukcija i asfaltiranje. Ostatak puta od entitetske linije do Dugog Dijela, također će biti saniran, odnosno presut tucaonikom i uvaljan. Završetok ovog projekta, povratnici iz nekoliko zvorničkih mjesnih zajednica, dobiće mnogo kraću i bržu komunikaciju sa općinom Sapna.

Vrijednost radova iznosi 178.978,70 KM, a finansiraće se sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i iz Budžeta općine Sapna. Rok za završetak radova je 30 dana.

Najnovije

spot_img