NK “Teočak” ogorčen suđenjem u Turiji: Cirkus u režiji sudijske dvojke

Preporučujemo

Fudbaleri Teočaka jučer su u okviru 4.kola II KNL- Zapad gostovali u Turiji, gdje su poraženi 6:1.

Nakon utakmice, saopćenjem za javnost su se oglasili iz Teočaka, u kojem navode da je sudijska dvojka Eldar Vikalo i Agan Ramić svojim odlukama uništila utakmicu i masakrirala njihov klub.

Kako ističu, sudije su svirale dva nepostojeća penala za domaće, golovi su padali i iz očiglednih ofsajda i prekršaja, pa su zbog toga fudbaleri Teočaka i napustili teren.

Ipak, nakon kraćeg prekida vratili su se na teren i utakmica je završena.

Saopćenje NK “Teočak” prenosimo u cjelosti:

“CIRKUS U TURIJI U REŽIJI VIKALA I AGANA Nakon poraza od 6:1 ne tražimo nikakav alibi. Domaćinu čestitamo na pobjedi i na tri osvojena boda…ali nakon ovoga što su nam priredili suci iz Tuzle, glavni Eldar Vikalo i pomoćni Agan Ramić, postavljamo pitanje gdje sve ovo vodi ? Da do bodova u Turiji nećemo doći bilo je jasno i prije utakmice. Iz više izvora nam je rečeno da tu nemamo šta tražiti, a to je potvrdio i pomoćni Agan Ramić kada je našem kapitenu rekao “džabe ste došli, domaći dobivaju. Nemojte zapinjati, da ne dijelimo crvene kartone”…i bio je u pravu. Odmah na početku utakmice sviran je sumnjiv penal za domaće koji nisu iskoristili. Ubrzo ponovo na scenu stupaju sudije. Ofsajd, koji samo oni nisu vidjeli, ne sviraju i domaći su poveli. Do kraja poluvremena nervozna igra, kojoj su ponovo kumovali suci. I u drugom poluvremenu, Vikalo i Ramić vode glavnu riječ. Sviraju diskutabilan penal za domaće za 2:0, nakon kojeg naši igrači padaju. Primamo još jedan gol, nakon kojeg smanjujemo na 3:1. Kap koja je prelila čašu je četvrt gol domaćih. Napadač domaćih udara našeg posljednjeg igrača odbrane, uzima loptu i postiže gol. Nakon toga smo odlučili da izađemo i da ne budemo akteri režirane cirkuske predstave. Ipak, vraćamo se na teren, a igrači potpuno klonuli psihički više ništa nisu mogli. Domaći postižu još dva gola za konačan rezultat.Sve što smo napisali može se i vidjeti na fb stranici DDPT koja je uživo prenosila utakmicu.Nakon svega, teško je bilo šta komentarisati. Javno pitamo sudije Eldara Vikala i Agana Ramića, je li Vas sramota ? Imate li obraza i časti ? Naši momci su psihički potpuno uništeni i šteta je osim poraza višestruko veća. Zbog toga nam je podrška navijača potrebna više nego ikada prije. Nećemo dozvoliti da nas ovo danas uništi.Idemo dalje, više i jače, a Vama gospodo Vikalo i Agane neka služi na čast.”

Najnovije

spot_img