Uhapšena četvorica muškaraca iz Živinica: Oteli dvije osobe i pokušali iznuditi novac

Preporučujemo

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Živinice stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Jasmina Hidanovića (33), Mikija Hidanovića (39), Senudina Malića (29) i Emsada Hidanovića (22) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u sticaju počinili krivična djela otmica, teške tjelesne povrede u pokušaju i iznuda u pokušaju, saopćeno je iz Tužilaštva TK. 

Jasmin Hidanović je osumnjičen i da je počinio krivično djelo samovlašće.

Ukradena torba s robom 

Oni su osumnjičeni da su spomenuta krivična djela počinili 10. septembra ove godine. Naime, dvije oštećene osobe, E.M. i A.H., na zahtjev Jasmina Hidanovića, u vikendicu E.M. na području Živinica ostavili su Jasminovu torbu s robom, navodno, vrijednom gotovo 3.700 KM, nakon čega je vikendica obijena i torba ukradena, a o čemu su njih dvojica obavijestili osumnjičene. 

Tada su oni došli na navedenu lokaciju gdje su ih oštećeni čekali, te, iako svjesni da im ograničavaju slobodu kretanja, izvadili pištolje i repetirali ih i počeli ih udarati pištoljima i rukama u glavu i druge dijelove tijela. 

Tražili i preostalih 6.300 KM 

Nakon toga su ih ugurali u automobil te prevezli do kuće Jasmina Hidanovića, gdje su im nastavili prijetiti i udarati ih, te od njih tražili da im za nekoliko dana plate po 5.000 KM i ukoliko to ne učine uputili im ozbiljne prijetnje po život i tijelo njih i članova njihovih porodica i tako pokušali iznuditi i navedeni iznos vrijednosti robe iz torbe i preostalih 6.300 KM.

Pripadnici OKP PU Živinice su, nakon saznanja o događajima, osumnjičene lišili slobode u večernjim satima 15. septembra. Obavljena je kriminalistička obrada te su predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

(RTV GD/Avaz)

Najnovije

spot_img