Bh. državljanin i Pakistanac spriječeni u krijumčarenju 18 migranata na području Teočaka

Preporučujemo

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 4. maja 2021. godine, na području općine Teočak, spriječili su krijumčarenje 18 osoba afroazijskog porijekla u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine koji je u vozilu bh. oznaka krijumčario četiri ilegalna migranta.

Daljnjim radom na terenu, pronađena je grupa od 14 migranata a koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila. Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla.

“Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres osumnjičenih osoba, a tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa pripadajućim karticama te drugi dokazni materijali. Svih 18 krijumčarenih migranata je izjavilo da dolazi iz Pakistana. U toku dana državljanin Pakistana će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba, biti predat tužiocu Tužilaštva BiH. Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima nastavit će službenici Službe za poslove sa strancima BiH”, navode.

Najnovije