Džaferović i Ramić posjetili povratnike u Čajniču: Potpisan ugovor za izgradnju putne infrastrukture

Preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, premijerka BPK Aida Obuća i načelnik općine Čajniče Goran Karadžić, održali su radni sastanak o stanju povratnika u ovoj općini.

Tokom posjete ovom mjestu, potpisan je i sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima. Posjetili su gradilište džamije Sinan-paše Boljanića, čija izgradnja je u toku. Muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić, prisutne je upoznao o dosadašnjim aktivnostima na izgradnji džamije.

Delegacija je osim toga posjetila i povratnike u naselju Borajno, gdje su razgovarali o načinima podrške ovoj povratničkoj sredini.

Također, federalni ministar Edin Ramić i ostatak delegacije iskoristili su priliku i posjetili porodicu Vesnić iz naselja Miljeno koji su u Čajniču pokrenuli proizvodne kapacitete farme za tov pilića.

O načinu funkcionisanja i proizvodnim kapacitetima farme za tov pilića brojlera, Džaferović i Ramić razgovarali su sa predstavnicima firme “NUR” koju su osnovali braća Nedžad i Nurija Vesnić.

Danas ova farma funkcioniše u punom kapacitetu, a podršku za izgradnju farme dalo je i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Najnovije

spot_img