Udruženje mladih “Korak” u centru Sapne postavilo kućicu za knjige

Preporučujemo

Volonteri Udruženja mladih općine Sapna su u centru općine postavili kućicu za knjige.

Cilj je skrenuti pažnju na važnost čitanja i izgradnje ličnosti kroz isto. Također, kako Sapna nema biblioteku, mladi su željeli da razmjenom knjiga i darivanjem olakšaju put do željene literature.

„Postavljena je u centru baš zbog pristupa svim građanima, pored toga na bus stanici što je idealno da dok neko čeka može uzeti jednu i čitati. Knjiga je stavljena na zadnje mjesto, a i nema razgovara dovoljno o tome koliko je važno čitanje i edukovanje za nas kao ličnosti“, kazala je Amela Hamidović, predsjednica Udruženja mladih općine Sapna Korak.

Ova aktivnost je realizovana kroz projekat udruženja “Kolona BB” Mladi mogu bolje.

Naše aktivnosti podržane su kroz projekat “ Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini “ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije u okviru Instrumenata za susjedstvo, razvoji i međunarodnu saradnju, a zajedno provode United Nations BiH i Ured vijeća Evrope u Sarajevu.

Također je važno napomenuti da mladi u Sapni imaju u planu realizaciju projekata koji će imati za cilj rad s djeco u ovoj općini u kome će fokus biti učenje kroz igru.

Najnovije

spot_img