U Teočaku sprovedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi (FOTO)

Preporučujemo

U organizaciji Crvenog križa općine Teočak danas je u teočanskom Domu zdravlja sprovedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Ukupno su se 32 osobe prijavile za darivanje krvi, a nakon medicinskog pregleda, krv je darovalo 26 osoba.

Među njima je i Almedin Ramić, koji je danas 13. put darovao krv.

“Redovno dajem krv kada god imam priliku za to, jer na taj način činim jedno dobro djelo. Pozvao bih ovom prilikom sve koji mogu i koji su u prilici da slijede moj primjer i da postanu dobrovoljni darivaoci krvi”, kazao je Ramić.

Redovan darivalac krvi je i Fuad Ikanović.

“Danas sam jedanaesti put dao krv. Redovan darivalac krvi sam postao prije tri godine. Najteže je odlučiti se i postati darivalac krvi zbog određenih strahova i stereotipa. Ovo je prilika i da pozovem sve koji mogu da daruju krv i da time daju svoj doprinos u spašavanju života”, kazao je Ikanović.

“Tečnost koja život znači”, danas je darovao i Rizvo Junuzović.

“Krv sam darivao 29 puta. Svi trebamo biti humani, a ovo je jedan od načina na koji se to može postati. Apeliram na sve zdrave osobe da se pridruže ovakvim akcijama”, kazao je Junuzović.

Sekretar Crvenog križa općine Teočak, Nurdin Bilalić, ističe da je danas nešto manji broj darivalaca krvi od uobičajenog prosjeka, a razlog za to leži u činjenici da je sezona godišnjih odmora i da su srednjoškolci, koji su inače najbrojniji na ovakvim akcijama, trenutno na raspustu.

“Ovo je druga ovogodišnja akcija darivanja krvi u Teočaku, koju sprovodimo u saradnji sa Klinikom za transfuziologiju UKC Tuzla. Bez obzira na nešto manji odaziv današnjoj akciji, mi smo zadovoljni. Do kraja godine bit će organizovana još jedna akcija, pa se nadamo da ćemo i ove godine biti u vrhu općina na području TK-a po doniranoj krvi”, kazao je Bilalić.

Iz Crvenog križa općine Teočak su najavili da će uskoro biti organizovano i druženje dobrovoljnih darivalaca krvi sa područja Teočaka, na kojem će biti dodjeljene zahvalnice onima koji su više puta darovali krv.

Najnovije

spot_img