Šefik Husić novi predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla

Preporučujemo

Danas je u BKC TK održana sjednica Skupštine GO SDA Tuzla na kojoj je izabran novi Predsjednik GO SDA Tuzla.

Riječ je o Šefiku Husiću, koji se na toj poziciji našao nakon povlačenja Salke Zildžića koji je tri dana prije održavanja sjednice podnio ostavku.

Sjednici je prisustvovalo 88 delegata od njih ukupno 102, a Husić je aklamacijom jednoglasno izabran za predsjednika, nakon što je svoju kandidaturu povukla Zumra Begić.

“Prioritet u radu je prvenstveno otvoriti vrata SDA te staviti mlade u fokus, kako bi se uključili u procese odlučivanja unutar države. Naglasak mora biti stavljen i na bazu, odnosno mjesne odbore te uvažiti njihove predsjednike koji rade veliki posao u sklopu izborne kampanje”, kazao je Husić nakon izbora za predsjednika tuzlanskog ogranka SDA.

Husić je široj javnosti poznat kao vijećnik u Gradskom vijeću Tuzle, a obnaša i funkciju pomoćnika direktora za sestrinstvo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

“Također, državu moramo staviti u centar jer ne postoji alternativa. SDA Tuzla mora biti broj jedan unutar kantona, pozivamo sve mlade, ali i one starije te sve one koji žele gravitirati Gradskom odboru SDA da nam se pridruže”, dodao je on.

U proteklom periodu veći broj onih koji su ranije napustili SDA, odlučili su se vratiti u okvire ove stranke. Husić je mišljenja da su to inicirala dešavanja unutar države unazad godinu i po dana.

“Svi oni se koncentrišu oko jedne ideje, a to je upravo država”, naglasio je Husić.

Begić je nakon povlačenja kandidature kazala da se na taj korak odlučila u cilju očuvanja jedinstva u tuzlanskom ogranku SDA.

“Mislim da postoje veći ciljevi, a to je da nastavimo jedinstveno široko otvoriti vrata svim ljudima dobre volje koji žele da nam se pridruže u radu ili ponovo vrate u SDA, kako bismo u konačnici zauzeli ono mjesto u kantonu koje pripada Tuzli, odnosno Gradskom odboru stranke. To je da budemo najjača organizacija u našem kantonu”, navela je Begić.

(RTV Glas Drine / Klix.ba)

Najnovije

spot_img