Rukometna reprezentacija BiH večeras protiv Nizozemske, Hrvatska sinoć rasturila favorizovanu Španiju

Preporučujemo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 18 sati igra susret drugog kola grupe E na Evropskom prvenstvu protiv Nizozemske.

Naša reprezentacija je doživjela poraz u prvom kolu od aktuelnog evropskog prvaka Švedske rezultatom 29:20, dok je Nizozemska savladala selekciju Gruzije rezultatom 34:29.

Izabranici Irfana Smajlagića su u duelu protiv Švedske u određenim periodima utakmice bili ravnopravan protivnik moćnim Skandinavcima, te su pokazali da imaju šta da pokažu na ovom prvenstvu.

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras protiv Nizozemske traže prvu pobjedu u historiji kada je u pitanju smotra najboljih selekcija Starog kontinenta.

Loša vijest za Smajlagića je povreda Senjamina Burića, no Adin Faljić je pokazao da i on može na odličan način obavljati ulogu pivota.

U grupi E danas u 20:30 sati igraju Švedska i Gruzija, a Šveđani imaju status apsolutnih favorita.

Danas će biti odigrani i susreti u grupi D Poljska – Slovenija (18:00) i Farski Otoci – Norveška (20:30), te u grupi F Češka – Portugal (18:00) i Grčka – Danska (20:30).

Sinoć su odigrane posljednje utakmice prvog kola Evropskog prvenstva u rukometu.

Bilo je nekoliko zanimljivih susreta, a između ostalih najzanimljivije je bilo na utakmicama Hrvatska – Španija i Island – Srbija.

Island i Srbija odigrali su neriješeno 27:27. Srbija je prokockala pobjedu jer je u zadnjih 30 sekundi primila dva gola.

Hrvatska je deklasirala favorizovanu Španiju sa visokih 39:29. Rukometaši Hrvatske su igrali briljantno i skoro svaki njihov šut u gol završavao je u mreži golmana Španije.

Nakon pobjede, uslijedilo je veliko slavlje hrvatskih rukometaša s navijačima koji su u velikom broju stigli u Mannheim iz svih krajeva Evrope.

(RTV Glas Drine / Klix.ba)

Najnovije

spot_img