Predložen pritvor za četvoricu policajaca iz Osmaka

Preporučujemo

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini uputilo je danas Osnovnom sudu u Zvorniku prijedlog za pritvor četvorice policijskih službenika iz Osmaka od kojih se jedan tereti za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a trojica za nesavjestan rad u službi.

Pritvor je zatražen za policijskog službenika čiji su inicijali D.M. zbog osnovane sumnje da je 22. avgusta, kao službena osoba, iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlaštenja, drugom nanio štetu i teže povrijedio prava drugog.

U saopštenju se navodi da je on, prilikom vršenja službe, zloupotrebom svog položaja i ovlašćenja drugog zastrašivao i tjelesno povrijedio.

Time bi počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, u sticaju sa krivičnim djelom povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja.

Za policijske službenike čiji su inicijali R.Đ, D.M. i N.P. pritvor je predložen zbog osnovane sumnje da su 22. avgusta očigledno nesavjesno postupili u vršenju dužnosti zbog čega je teško povrijeđeno pravo drugoga, kao i prilikom vršenja službe zlostavljali malodobno lice.

Kako se navodi, time bi počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi u sticaju sa krivičnim djelom zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Protiv osumnjičenih lica je predloženo određivanje pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i da bi mogli ponoviti krivično djelo, odnosno dovršiti započeto krivično djelo. 

Najnovije

spot_img