Od 11 maja moguć prelazak graničnog prelaza Karakaj Zvornik?

Preporučujemo

Gradskoj upravi Zvornik ovih dana obratio se veći broj građana koji su poslovno vezani za Republiku Srbiju, kao i onih koji su ostali u Srbiji nakon uvođenja vanrednog stanja, sa pitanjem kada će moći da nesmetano pređu granicu.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je istakao da zasada još važe ista pravila i da svi koji ulaze na granične prelaze sa Srbijom moraju ići u 14-o dnevni karantin. On je rekao da je još uvjek potrebno da svi imamo strpljenja i poštujemo donesene mjere republičkog štaba za vanredne situacije. Podsjetio je da su mjere produžene do 11 maja , te istakao nadu da će nakon tog datuma biti ukinuto i vanredno stanje u našoj zemlji.

„ Očekujem da se nakon tog datuma vratimo normalnom životu . Svjedoci smo da potrošnja pada , priliv sredstava u budžet grada , po osnovu raspodjele prihoda od PDV-a je na minimumu kakav nije zabilježen u proteklih deset godina i zaključak je da se mora početi raditi“, rekao je Stevanović.

“Ono što nam ide na ruku je da jedna od potencijalnih sredina koja ugrožava zdravlje naših sugrađana, a to je Tuzla nema zaraženih i već 10-tak dana su urađeni testove negativni, slična je situacija i u Srbiji , u smislu da pada broj zaraženih na jednom testiranju”, naglasio je Stevanović.

“Ukidanjem vanrednog stanja siguran sam da će granica biti otvorena, barem za građane odnosno kategorije koje su obuhvaćene trenutnom odlukom Vlade Srbije. Možda neće biti otvorena granica za sve građane. Zasada nemamo odgovor od nadležnih kada će granica biti otvorena, rekao je gradonačelnik Zvornika. Broj zaraženih u Srpskoj  je takav da još ne dozvoljava da se otvara granica” , rekao je Stevanović i dodao: “Šteta jeste , i za radnike i za poljoprivrednike, ali možda nije srazmjerna ulogu koji imamo u očuvanju trenutne epidemiološke situacije i širenja zaraze” .

(RTV GLAS DRINE/RADIO OSVIT)

Najnovije

spot_img