Ublažene preventivne mjere u Zvorniku

Preporučujemo

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik na jučerašnjoj sjednici uskladio je preventivne mjere na području Zvornika na osnovu zaključaka Republičkog štaba. Prema riječima gradonačelnika Zorana Stevanovića ublažavanje mjera je između ostalog kod trgovina na malo neprehrambenom robom.

„Do 11. maja 2020. godine ograničen je rad od 07:00 do 18:00 časova trgovinama neprehrambenom robom, bez mogućnosti probavanja iste u kabinama uz obavezu vlasnika da istu zamijeni ukoliko ne bude odgovarala. Zatim, trgovinama informatičkom i telekomunikacionom opremom, radnjama za prodaju i popravku mobilnih telefona, poljoprivrednim apotekama i apotekama, koje će vikendom moći da rade od 7-15 časova“, navodi gradonačelnik Stevanović.

U ovu kategoriju spadaju i radnje ribolovačke opreme i trgovine bijelom tehnikom, vodomaterijalom, sanitarijama, građevinskim materijalom, namještajem, trgovine na veliko, trgovine prehrane/robe široke potrošnje, stočne hrane, pekare i pekoteke, subjekti koji vrše dostavu hrane, ugostiteljski objekti koji mogu vršiti dostavu hrane i šaltersku prodaju hrane i pića.

Ograničen je rad od 07:00 do 15:00 časova do 11. maja pijacama i stočnim pijacama. Benzinske i plinske pumpne stanice obavljaju svoju djelatnost bez ograničenja kada je u pitanju prodaja goriva i drugih naftnih derivata. Prodajni objekti u okviru pumpi ograničeni su na period od 07:00 do 18:00 časova. Ugostiteljski smještajni objekti mogu bez ograničenja pružati usluge smještaja, a hranu i piće služe samo gostima kojima pružaju uslugu smještaja.

Zabrane se i dalje odnose na sva javna okupljanja. Do 11.maja zabranjen je i rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, svadbenim salonima, fitnes centrima, bazenima, „wellness“ i spa centrima, zasebno i u sklopu hotelskog smještaja, rad dječijim igraonicama, privatnim stomatološkim ambulantama, priređivačima igara na sreću, sportskim organizacijama i školama sporta, trening i organizovanje takmičenja za sportiste svih kategorija, kao i obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti koje zahtijevaju neposredan kontakt sa korisnicima (frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i njegu tijela).

Kretanje osoba starijih od 65 godina je zabranjeno, osim radnim danima od 7:00 do 10:00 časova. Na snazi je zabrana korištenja teretana na otvorenom i dječijih igrališta, kao i okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu.

(RTV GLAS DRINE/GRAD ZVORNIK)

Najnovije

spot_img