Ministarstvo za boračka pitanja TK izdvojit će 100 000 KM za rekonstrukciju spomen obilježja na mjestima pogibije narodnih heroja

Preporučujemo

U posjeti načelniku Općine Sapna jučer su boravili vršilac dužnosti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, ministar za boračka pitanja u Vladi Tuzlanskog kantona Fedahija Ahmetović i  predstavnici boračkih organizacija sa nivoa Federacije i Tuzlanskog kantona.

Uz ostalo, razgovarano je o rekonstukciji i adaptaciji spomen obilježja na mjestima pogibije narodnih heroja u Tuzlanskom kanotnu. Kako je izjavio ministar Ahmetović u tu svrhu, ministarstvo za boračka pitanja TK je u budžetu za narednu godinu planiralo iznos od 100 hiljada KM.

“Mi moramo u narednom periodu promijeniti zakonsku regulativu, ali najbitnije je da su planirana i da će biti obezbjeđana novčana sredstva za tu namjenu”, kaže Ahmetović.

Od načelnika Općine Sapna Zudina Mahmutovića zatraženo je da pripremi projektno-tehničku dokumentaciju za dva spomen obilježja na mjestima pogibije narodnih heroja koja se nalaze na teritoriji općine Sapna – Mehdina Hodžića Senada u Zaseoku i Hajrudina Mešića u Nezuku.

Najnovije

spot_img