Općina Teočak: Program obilježavanja 28. godišnjice pogibije “Kapetana Hajre”

Preporučujemo

Obilježavanje 28. godišnjice pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, brigadnog geneala Hajrudina Mešića, u organizaciji Općine Teočak, bit će upriličeno  od 28. do 30. oktobra.

U srijedu 28. oktobra na programu su sportska takmičenja, a isti dan od 18 sati planirana je promocija knjige “Čuvari vremena” Jusufa Trbića.

Posjeta porodici Hajrudina Mešića bit će upriličena u četvrtak 29. oktobra, kao i svečana akdemija o liku i djelu “Kapetana Hajre”, koja počinje u 17 sati. Izložba slika: “Alija Izetbegović između Istoka i Zapada” i  “Dobitnici najvećih ratnih priznanja u 255. Sbbr “Hajrudin Mešić” ” bit će otvorena od 18 sati.

30. oktobra u 9 sati na mjestu pogibije “Kapetana Hajre” u Nezuku bit će položeno cvijeće i proučen Jasin.  Program obilježavanja nastavit će se obilaskom nedovršenog spomen obilježja u Sniježnici, kao i obilaskom šehidskog mezarja u Sniježnici i polaganjem cvijeća na mezar heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Hajrudina Mešića. Nakon toga, uslijedit će vjerski program u džamiji u Sniježnici.

Najnovije

spot_img