Selma Hasanović učenica generacije Osnovne škola “Sapna”

Preporučujemo

Selma Hasanović iz Kraljevića učenica je generacije JU Osnovne škola “Sapna” za školsku 2019/2020. godinu.

Osim što je tokom devetogodišnjeg obrazovanja ostvarila odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i imala primjerno vladanje, učestovala je i na brojnim općinskim takmičenjima gdje je osvajala prva mjesta: iz matematike, fizike, biologije, građanskog obrazovanja, vjeronauke.

Kada su u pitanju vannastavne aktivnosti, dva puta je učestvovala na takmičenju pod nazivom “IQ LIGA”, 2017. i 2018. godine, a učestovala je i u realizaciji projekta “Čist okoliš-zdrav život”. Redovno je pohađala dramsku i literatnu sekciju, te je u više navrata bila voditelj programa na javnim manifestacijama.

U Osnovnoj školi Sapna danas su nam kazali da su ponosni što je takva učenica pohađala ovu školu.

“Ja sam, zaista, bio ponosni razredni striješina odjeljenju IX-1, to je izvanredno odjeljenje sa četrnaest odličnih učenika. Kada je u pitanju učeninik generacije, Selma ove godine nije imala dostojnu konkurenciju. Ubjedljivo je osvojila prvo mjesto sa velikom razlikom u bodovima. Teško je bilo šta reći o takvim našim učenicima, mi očekujemo da ona nastavi sa ovakvim uspjesima u školovanju. Ona, zaista, može postići izvanredne uspjehe i završiti bilo koju školu, a kasnije i fakultet za koji se odluči”, izjavio je razredni stariješina Selme Hasanović nastavnik Jusuf Gušić.

Najnovije

spot_img