Predpioniri FK Tuzla City jesenji prvaci

Preporučujemo

Predpioniri kluba Tuzla City, rođeni 2011. godine, zapanjili su nogometnu scenu Tuzlanskog kantona tokom jesenjeg dijela sezone u Kvalitetnoj ligi Nogometnog saveza TK-a. Ova izuzetna generacija završila je prvi dio sezone bez ijednog poraza.

Ovakvi rezultati došli su kao nagrada za predan rad, neumorne treninge i potpunu posvećenost nogometu.

Treneri i roditelji ovih talentovanih mladih igrača bili su ključna podrška u njihovom napretku. Njihova uloga u oblikovanju ove generacije nogometaša ne može se zanemariti. Njihova predanost, vodstvo i podrška ključni su bili za razvoj tima, kako na terenu, tako i izvan njega.

Kreću pripreme za nastavak sezone, ovi mladići nose teret očekivanja, ali su i ponosni na ono što su do sada postigli.

Prvoplasirana ekipa iz ovog takmičenja će imati priliku da ide na završni turnir, koji će se održati u Sarajevu, na kojem će učestvovati najbolje ekipa iz svih kantona.

Bez obzira na to kakvi rezultati budu slijedili, ostaje činjenica da su ovi predpioniri Tuzla City-a već osvojili srca svoje zajednice svojim izvanrednim uspjehom, karakterom i strašću prema nogometu. Njihova priča postaje inspiracija za sve one koji sanjaju o postizanju velikih stvari kroz predan rad i strast prema sportu.

Jedan od najboljih pojedinaca je Dževad Hrustić Dževa, koji je i najbolji strijelac ekipe.

(RTV GD/StudioD)

Najnovije

spot_img