Milošević: U martu je otpisivanje, mnogi će biti iznenađeni

Preporučujemo

Porazi su uvijek bolni i nikome se ne dopadaju, ali je realnost takva. Nadam se iskreno da niko nije pomislio da će put u baražu biti lagan, kazao je selektor Zmajeva Savo Milošević nakon povratka u Sarajevo poslije teškog poraža u Luksemburgu.

“Kad sam došao bilo je razmišljanje medija i javnosti da se treba fokusirati i doći do baraža što spremnije i bolje.

Zadržavam mogućnost da zahtijevi koje postavljamo pred momke možda jesu malo veći od njihovih mogućnosti, ali ja sam prisiljen da to uradim. Moramo vidjeti koliko ko može, naravno ima onih koji ne mogu.

Ne smijemo imati dilemu ili zabludu. Rizikujem i ja kad je u pitanju rezultat, ali neke stvari moramo da stavimo na čistac i da jasno vidimo ko ne može, a ko može. Najmanji je problem napraviti bunker i izgubiti 2:1, ali od toga nemamo ništa.

Nismo mislili da ćemo primiti četiri gola u Luksemburgu

“Ne znam šta da vam kažem na to, zaista. Nivo trke, intenzitet nije bio dovoljan. Nije jasno do kraja, kada vidimo odnos nekih igrača u poređenju sa nekim drugim. Koncentracija nije na nivou…

Kada ekipa primi gol psihološki padne, sve poslije je lančana reakcija.

Ja nisam neko ko se pravda, ne volim to, ne tražim opravdanje. Mi smo bez najboljih igrača trenutno, poraz je dijelom i zbog toga.

Nije do mene. Volio bih da smo svi na okupu.

Jasno mi je koji igrači mogu, koji ne mogu, a koji imaju eksrtremnu želju…

U martu će biti otpisivanje, precrtavanje, mnogi će biti iznenađeni. Moj posao je da biram na osnovu onoga što vidim na terenu, teren nemilosrdno pokazuje ko može, ko ne”, kazao je Milošević.

(RTV GD/vijesti.ba)

Najnovije

spot_img