Bajević najavio odlazak sa klupe Zmajeva

Preporučujemo

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević najavio je duel protiv Holandije. Bajević je rekao kako ciljevi uvijek postoje kada se igra za reprezentaciju.

Ono što je važno, jeste da je Bajević najavio da želi na najbolji način završiti započeti posao, a onda posao prepustiti nekom od ambicioznih trenera.

“Cilj uvijek postoji, to sam rekao i igračima da kada igraju za reprezentaciju moraju dati sve od sebe. Ono što dogovorimo, pokušat ćemo odraditi na terenu i to je najvažnije. Mislim da igrači znaju šta treba da rade, imamo dosta dobre reprezentacije protiv nas. Ne predajemo se, idemo dalje i želimo ostvariti dobar rezultat koji nam daje šanse da prođemo dalje”, rekao je Bajević i nastavio:

“Meni je cilj završiti na najbolji mogući način, a onda će selekcija dobiti novog selektora. Svaka moja pomoć bit će tu, ali sigurno da imamo dobre trenere i ambiciozne koji mogu voditi reprezentaciju. Sve što bude trebalo reprezentaciji, bit ću spreman i nema nikakvih problema da pomognem uvijek”.

Reprezentacija BiH će igrati sutra protiv Holandije, a Bajević je otkrio kako će biti promjena i novih igrača jer su neki umorni, a neki povrijeđeni nakon Sjeverne Irske.

“Svaki rezultat kada ne izgubiš je zadovoljavajući, ali pitamo se šta nas čeka poslije. Bod može biti važan, kao što je ovaj kojeg imamo sada, ali onda moramo ići u Poljsku po pobjedu. To je uvijek nešto o čemu se priča na pripremama, postavljamo taktiku, ali šta će biti poslije niko ne zna. Imamo dosta igrača koji su tu dugo vremena, imamo problema oko okupljanja, izgubili smo nekoliko igrača i imamo fudbalere koji su umorni i imaju povrede. Bit će promjena, dat ćemo nekim igračima šansu. Veliki je rizik staviti neke igrače koji su umorni u sutrašnju utakmicu, može do povreda doći vrlo lako”.

Najnovije