U Potočarima održana projekcija filma “Quo vadis, Aida?”

Preporučujemo

Projekcijom za mlade iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, službeno je otvoren cjelodnevni program bosanskohercegovačke premijere filma “Quo vadis, Aida?” u Memorijalnom centru Srebrenica.

Program su otvorili rediteljica Jasmila Žbanić i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

Žbanić je izrazila nadu da će film biti prilika za razgovor za mlade u cijeloj regiji.

Nakon prve projekcije filma, bit će održan razgovor s rediteljicom Jasmilom Žbanić i svjedokinjama događaja u UN-bazi u Potočarima u julu 1995. godine Almasom Salihović i Eminom Sinanović.

– Prije svega, želim da izrazim zahvalnost produkcijskoj kući ‘Deblokada’ i rediteljici Jasmili Žbanić što su prepoznali instituciju Memorijalnog centra Srebrenica kao partnera sa kojim je realizacija jednog ovako velikog poduhvata moguća – kazao je Suljagić.

Istakao je da su okupili mlade ljude iz cijele regije, koji žele da saznaju više o genocidu u Srebrenici, da podijele iskustva i daju svoj doprinos procesu suočavanja sa prošlošću, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

– Izuzetno je važno što su tu ljudi iz Srbije i Hrvatske, što smo učinili da Memorijalni centar bude mjesto sjećanja i mjesto okupljanja – poručio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

Najnovije

spot_img