Ovaj napitak čisti tijelo od toksina i teških metala, a pomaže i u mršavljenju

Preporučujemo

Ovo piće je posebno dobro za jutro i odlično je za varenje.

Korijander je ljekovita biljka koja jača imuni sistem i puna je antioksidanata, uključujući vitamine C, A i K, koji imaju antiinflamatorna svojstva, pomažu u jačanju imuniteta iodržavanju mikrobioma u crevima na optimalnom nivou.

Ljekoviti korijander je čest dodatak jelima, a od njega se može praviti čaj, ali i tradicionalni ljekoviti tonik. Njegove koristi za ljudski organizam su poznate hiljadama godina, a tonik od korijandera se pravi kuvanjem ili potapanjem sjemena u vodu.

Korijander je odličan za čišćenje organizma od toksina i teških metala. Pun je antioksidanata, uključujući vitamine C, A i K, koji imaju antiinflamatorna svojstva, pomažu u jačanju imuniteta i održavanju mikrobioma u crevima na optimalnom nivou. Pored toga, pomaže u gubitku težine i izbacivanju viška tečnosti iz tijela.

Za vodu od korijandera biće vam potrebna kašika sjemena koje prelijete vodom u staklenoj flaši. Ostavite flašu u frižideru preko noći da se sjeme dobro natopi. Voda od korijandera je spremna za piće kada porumeni i procijedite je od sjemenki. Ovo piće je posebno dobro za jutro i odlično je za varenje, piše b92.

Najnovije