Najbolje proljetne namirnice za mršavljenje

Preporučujemo

Uravnotežena i zdrava prehrana se treba temeljiti na konzumaciji sezonskih namirnica. Sezonske namirnice će vam takođe pomoći da izgubite suvišne kilograme.

Dolaskom proljeća mijenja se vrijeme, a mijenja se i metabolizam pa se zato mora prilagoditi i prehrana. Tešku i masnu hranu mijenjamo svježim i manje termički obrađenim namirnicama. Proljeće je poznato po sazrijevanju brojnih namirnica pa se u trgovinama i na pijaci može pronaći mnoštvo namirnica, prvenstveno voća i povrća.

No, obilje voća i povrća vam može malo otežati izbor onog što je najbolje za vašu liniju. Neke namirnice sadrže vrlo malo kalorija i pospješuju sagorijevanje masti pa mršavljenje čine bržim i zdravijim.

Marelice

Odličan su izvor vlakana, kalija te vitamina A i C. Jedna marelica sadrži samo 17 kalorija pa je savršena grickalica u popodnevnim satima.

Jagode

Jagode su mnogima omiljeno voće, a dobro je znati da su prepune vlakana i vitamina C. Vlakna će vas držati dugo sitima, a samo 49 kalorija u jednoj šoljici jagoda sigurno neće ugroziti vašu liniju.

Šparoge

Šparoge su čudesna namirnica kada je u pitanju mršavljenje. Jedna šparoga sadrži tek četiri kalorije, a odličan je izvor vlakana, vitamina K, B, C, A i folne kiseline.

Artičoke

Osim obilja vlakana, artičoke sadrže i puno proteina, još jedan spoj koji vas dugo drži sitima. Jedna artičoka sadrži samo 60 kalorija.

Najnovije

spot_img