U bolnici u Podgorici zamijenili bebe, roditelji otišli kući s tuđim djetetom

Preporučujemo

Roditelji novorođene bebe, tek kada su došli kući, shvatili su da su im danas u porodilištu Kliničkog centra u Podgorici dali tuđe dijete.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište, majka i njen suprug nisu ni slutili da dijete nije njihovo.

Prvi je posumnjao otac, koji je zapazio da je beba mnogo sitnija, a kada su stigli kući, majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti.

Istog trenutka vratili su se u porodilište, gdje ih je čekalo njihovo dijete i izvinjenje zdravstvenog osoblja.

– Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi s otpustima porodilja i novorođenčadi. Ovaj propust je odmah uočen i otklonjen – saopćeno je iz Kliničkog centra, koji najavljuje oštriju kontrolu prilikom otpusta beba.

– Ubuduće će prilikom otpusta, osim majke, prisustvovati još tri osobe s klinike, jedan neonatolog i dvije medicinske sestre – najavljuju iz Kliničkog centra, dodajući da je ovo prvi put da se ovakav propust dogodio u njihovoj zdravstvenoj ustanovi te da će protiv odgovorne sestre pokrenuti disciplinski postupak, radi suspenzije i promjene radnog mjesta.

Najnovije

spot_img