U Tuzli održan skup podrške narodu Palestine

Preporučujemo

Nekoliko hiljada građanki i građana Tuzle i Tuzlanskog kantona okupili su se danas na Trgu slobode na skupu podrške narodu Palestine koji je posljednjih dana izložen žestokim napadima Izraela. 

Skup su organizovali Udruženje bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva i Palestinska zajednica u BiH, a u ime organizatora prisutnima se obratio dr. Ghassan Husni. 

“Oni misle da se ovaj glas ne čuje. Ovaj glas se čuje i čut će se u Gazi, a svaki glas je važan. Narod Palestine nema izbora. Ili će živjeti u slobodi ili će poginuti. Dobijam svakodnevno poruke, jednu ću podijeliti i sa vama. To su vapaji ljudi, žena i djece koji ginu, a kojim niko ne želi pomoći”, rekao je dr. Husni. 

Potom je pustio audio poruku svog prijatelja koji je u Gazi i koji je očajnički zamolio za pomoć. 

Prisutnima se obratio i Fahrudin Sinanović, koji je rekao kako skup u Tuzli nije antizapadni nego antifašistički, a slično je ponovila i omladinska aktivistkinja Adna Srabović, koja je podsjetila na historijat okupacije Palestine i zločine koji se decenijama događaju i ponavljaju. 

Skup je okončan uz povike “Sloboda Palestini”, a narodu Palestine iz Tuzle je poručeno kako neće biti sam i zaboravljen. 

Najnovije