U Bijeljini višemilionska šteta: Paraliziran veći dio grada, ekipe pokušavaju normalizirati stanje

Preporučujemo

Višemilionska šteta nastala je u Bijeljini usljed olujnog nevremena koje je zadesilo i ovaj grad, potvrdio je gradonačelnik Ljubiša Petrović. On je građane pozvao na strpljenje, istaknuvši da sve ekipe pokušavaju normalizirati stanje na terenu.

Kao što je poznato, u predvečernjim satima i područje Bijeljine je zahvatilo olujno nevrijeme koje je nanijelo ogromnu štetu.

Posljednje informacije kazuju da su 22 osobe povrijeđene, od kojih su dvije teže, a gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je kazao da je nastala višemilionska šteta.

Kako je istaknuo, ona se ogleda u uništenim krovovima i ostalim djelovima kuća i objekata, električnim kvarovima, zakrčenim putnim pravcima te uništenim usjevima, odnosno povrtarskim i voćnim kulturama, zatim plastenicima.

Veliki broj putnih pravaca je blokiran usljed oborenih stabala, a u prekidu je i snabdijevanje električnom energijom. Zbog toga je u prekidu i ulična rasvjeta te kako je kazao Petrović, gradskim ulicama nije bezbijedno kretanje.

“Ekipe Komunalca i Vatrogasne jedinice su već na terenu i počelo je raščišćavanje putnih pravaca. Molim sve građane za strpljenje jer u svim seoskim mjesnim zajednicama i na teritoriji grada je veliki broj putnih pravaca blokiran i potrebno je vrijeme za krčenje i raščišćavanje svih puteva. Sutra idemo u obilazak terena, zbiraćemo štetu koja je već je sada jasno višemilionska”, kazao je čelnik Bijeljine.

Naveo je da će u gradu biti proglašeno stanje elementarne nepogode, a nadležni će napraviti plan za dalje djelovanje, zaključivši da će ovo biti teška godina za sve Bijeljince.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img