Tijesna većina u OV Sapna teško funkcionisala već na drugoj sjednici

Preporučujemo

Već na drugoj sjednici pokazalo se da sa tijesnom većinom u Općinskom vijeću ovaj organ odlučivanja teško funkcioniše jer je sjednica prekinuta, nakon što nije usvojen dnevni red, što nije zabilježeno od osnivanja Općine Sapna.

Podsjećamo, u Općinskom vijeću Sapna tijesnu većinu od 11 ruku, od ukupno 21 vijećnika koliko broji Vijeće, ima koalicija SBiH-SDA-DF.  

Nepojavljivanje Zekerijaha Smajlovića (SDA) na sjednici Općinskog vijeća, neprosredno nakon sjednice, pokrenulo je priče o izlasku ovog vijećnika iz SDA i njegovo priklanjenje  PDA i njihovim koalicionim partnerima.

Jučerašnja sjednica Općinskog vijeća protekla je u ozračju da o tome svi sve znaju, a zapravo, niko ništa ne zna. Iz SDA OO Sapna jučer, ali ni danas, nisu htjeli ništa komentarisati, kazavši samo da će se sve znati za dan ili dva.

U izjavi za našu medijsku kuću Zekerijah Smajlović demantovao je sve priče o izlasku iz SDA.

“Nisam napustio SDA i neću nikad. Nek je svi napuste, ja neću. Na sjednicu nisam došao iz razloga što sjednicu zakazaju u vrijeme dok sam na poslu. I ranije sam upozoravao i poručio im da sjednicu ne zakazuju u vrijeme kada sam na nastavi”, kazao je Smajlović.

Predsjednik PDA OO Sapna Senad Alić kazao je da nije bilo nikakvih pregovara sa Zekerijahom Smajlovićem o prelasku u tu stranku. To ne znači, kazao je,  da PDA, kao stranka koja ima najveći broj vijećnika u Općinskom vijeću, neće pokušati u narednom periodu pridobiti nekog vijećnika.

Kada će biti sazvana naredna sjednica Općinskog vijeća još uvijek se ne zna.

Najnovije

spot_img