Ramić u Kotor Varoši: Završena izgradnja puteva, počinje rekonstrukcija deset stambenih jedinica

Preporučujemo

Povratničku zajednicu u Kotor Varoši danas je posjetio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gdje je s načelnikom općine Zdenkom Sakanom i predstavnicima povratnika pustio u promet novoizgrađene asfaltne puteve, čiju su izgradnju sufinansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i općina Kotor Varoš.

Ministar Ramić sastao se sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Kotor Varoš i rukovodstvom Udruženja za održivi povratak, život i toleranciju, te su ovom prilikom uručeni ugovori za deset povratničkih porodica za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

– S ovom lokalnom zajednicom imamo dugogodišnju suradnju koja svake godine donosi projekte od značaja za širu društvenu zajednicu. Završili smo asfaltiranje nekoliko putnih pravaca u povratničkim mjestima, pripremamo još nekoliko infrastrukturnih projekata, osigurali smo podršku Medžlisu Islamske zajednice, redovito podržavamo porodice koje imaju potrebu za samozapošljavanjem u privredi i poljoprivredi, gradnji stambenih objekata itd. Nastavit ćemo s podrškom i dodatno motivirati ljude da i kroz našu podršku uspješno žive od svog rada – kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Iz Udruženja za održivi povratak, život i toleranciju Kotor Varoš ističu da podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica znatno poboljšava stanje u povratničkim zajednicama.

– Ministarstvo je prva adresa na koju se obraćamo, obično su to potvrdni odgovori, s tim da sve projekte realiziramo putem udruživanja sredstava i dolazimo do najboljih rješenja za ljude koji su se vratili, odnosno za našu općinu. Ovo je prilika da se zahvalimo ministru Ramiću na podršci i razumijevanju koje ima prema potrebama ljudi u Kotor Varoši – naglasio je Muhamed Mehmedović, predsjednik ovog udruženja.

Najnovije

spot_img