Ramić posjetio Kozarac, s imamom Mahićem razgovarao o potrebama povratnika i realizaciji projekata

Preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratnike u Kozarcu. Tom prilikom klanjao je džumu namaz u Kamičanima, gdje je razgovarao s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Kozarac hafizom Amirom-ef. Mahićem.

Vlada Federacije je putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica proteklih godina, a posebno u periodu 2015. – 2022. podržavala projekte koje su implementirali Medžlis IZ Kozarac i MIZ Prijedor, kao i druge projekte koji su delegirani od lokalne zajednice i nevladinih organizacija.

Ministar Ramić i glavni imam hfz. Amir-ef. Mahić razgovarali su o potrebama povratnika, kao i o nastavku realizacije projekata, pogotovo izgradnje Memorijalnog centra Kamičani i ovogodišnje organizacije kolektivne dženaze i ukopa u julu mjesecu.

Hafiz Mahić je upoznao ministra Ramića i o drugim projektima koji su vezani za izgradnju vjerske infrastrukture u Kozarcu.

Ministar Ramić je kazao da podrška Ministarstva nije izostajala proteklih godina, a tako će biti i u tekućoj godini.

– Sa Medžlisima IZ Kozarac i Prijedor imamo odličnu saradnju, u prilog tome su i mnogobrojni projekti izgradnje infrastrukture u povratničkim mjestima. Posebno nas raduje da smo započeli s aktivnostima oko izgradnje Memorijalnog centra u Kamičanima. Danas smo razgovarali o budućim koracima i konkretnim aktivnostima, a Vlada Federacije BiH će nastaviti s podrškom kroz nadležna ministarstva – kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, saopćeno je iz tog ministarstva.

Najnovije

spot_img